Kennisplatform voor het noorden

Groningse erepenning voor café Wolthoorn & Co

Geplaatst op 28 november 2023
Groningse erepenning voor café Wolthoorn & Co

Wethouder Economische Zaken Carine Bloemhoff heeft gisteren de Erepenning van de gemeente Groningen uitgereikt aan de eigenaar van Café Wolthoorn & Co ter gelegenheid van hun 100-jarig bestaan. Met het toekennen van de Erepenning drukt het gemeentebestuur zijn waardering uit voor de verbindende rol die het café speelt in de buurt en waar politieke geschiedenis is geschreven.

Het café is van groot belang voor de Groninger samenleving en in 2008 is de Wolthoorn zelfs uitgeroepen tot beste café van Nederland.

Wethouder Carine Bloemhoff: “Maandagavond is mijn vaste avond hier. Dan bespreken we met de PvdA-fractie de politiek door. In dit café zijn coalities gemaakt en gebroken. Hier worden knopen doorgehakt en nieuwe plannen gemaakt. Maar wat er ook speelt, van één ding kan ik zeker zijn: Max heeft altijd mijn drankje al klaar staan. Want dit is een kroeg waar de kastelein weet wat zijn gasten drinken”.

Naast de politici drinken kunstenaars als Jean Pierre Rawie hier hun borreltje en siert zijn werk de muur. Literaire carrières zijn er begonnen en bestendigd en Driek van Wissen wordt er herinnerd. Hoogleraren kwamen hier tot briljante inzichten. Maar de Wolthoorn is vooral een café waar iedereen zichzelf mag zijn.

De Erepenning van de gemeente Groningen is sinds de invoering in 1998 nu 52 keer uitgereikt. De afgelopen jaren is de Erepenning toegekend aan Jurjen van der Meer, Henk Snapper, Klaas Drenth, Pieter Bregman, Niek Verdonk, Jason Dourisseau, WEEVA en Auke de Boer.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord