Kennisplatform voor het noorden

Groninger Roadbear Studios onderneemt meerdere vlakken

Geplaatst op 27 juli 2023
Groninger Roadbear Studios onderneemt meerdere vlakken

Dicht tegen de Eemshaven aan, in het oer Groningse dorpje Oudeschip, zetelt een ambitieus ondernemersduo onder de naam Roadbear Studios. René Diekstra en Vita van der Lijke zijn niet alleen een sterk zakelijk koppel, ook privé zijn ze al jaren partners. Het werkt prima voor de twee Groninger ondernemers: de ideale combinatie met een gezin met twee opgroeiende kinderen.

Sinds zes jaar zijn Vita en René eigenaar van hun creatieve studio Roadbear Studios. Vita: ‘Wij zijn het creatief brein achter media, code en design. Met onze expertise als developer en designer vormen we een digitaal duo: we ontwerpen logo’s, bouwen websites en apps, maar denken ook mee op strategisch vlak.’

Meerdere ondernemingen

Roadbear Studios werkt voor zzp’ers in de buurt, maar ook voor grote namen als Century, de Hanzehogeschool, Gemeente Groningen en Arcadis. Op welke klanten zijn ze trots? René: ‘Eigenlijk zijn we bij elke klant trots na oplevering. Alles wat we maken vormt een bouwsteen voor zo’n organisatie. We zijn er vooral trots op dat zoveel, ook grote organisaties, ons weten te vinden.’

Het ondernemen smaakt al snel naar meer na de start van Roadbear Studios, vlak na de start leidt een persoonlijke irritatie tot een nieuwe onderneming. Vita: ‘We hadden veel hinder van bouwwerkzaamheden. Online konden we nergens een overzicht vinden van de planning, we kregen alleen een briefje in de bus van de aannemer. Dat moet toch anders kunnen, dachten wij toen. Met een Economic Board Groningen subsidie hebben we toen de Hndr app opgezet. De app richt zich op gemeenten en bouwbedrijven met plannen in de openbare ruimte. Dit draait nu al een aantal jaar met succes.’

Een ander vraagstuk leidt een paar jaar geleden tot een nieuwe onderneming: ‘We waren na een vakantie enthousiast over e-choppers en wilden die thuis ook aanschaffen. Toen bedachten we dat we ze ook konden verhuren. We hebben er vijf aangeschaft en verhuren deze nu via waddenscooters.nl.

GroBusiness geeft een zetje

De afgelopen zes ondernemende jaren brengen Vita en René ook regelmatig op het pad van Economic Board Groningen en later GroBusiness. Vita: ‘We hebben Maarten Soppe leren kennen toen hij de subsidie expert was bij Economic Board Groningen. Toen hij later doorstroomde naar het ondernemersportaal GroBusiness zijn we in contact gebleven. Nu verwijzen we regelmatig onze klanten naar hem door.’ Zelf hebben ze door de jaren heen regelmatig contact gezocht om vraagstukken voor te leggen. Juist wanneer ze op zoek waren naar specialistische kennis, klopten ze aan bij GroBusiness: ‘Het contact is zo gelegd en op de vraag of zij ons kunnen doorverwijzen naar specialisten, volgt altijd een uitgebreid, bevestigend antwoord. Als wij, of onze klanten, ergens een zetje bij nodig hebben, bellen we GroBusiness.’

Ondernemer in Groningen? GroBusiness helpt je verder.

Groeiambities? Je positie verstevigen? Sparren over je bedrijf? Ondernemersvraagstuk? Je verbreedt je horizon met de verkenners van GroBusiness.

Als ondernemer kan je simpelweg niet iedereen en alle mogelijkheden kennen. GroBusiness helpt je op weg. De business verkenners van GroBusiness zijn op de hoogte van ontwikkelingen, verkennen samen met jou opties, zetten hun grote netwerk in en wijzen je de weg naar mogelijkheden en samenwerkingspartkers. Je ziet meer mogelijkheden met GroBusiness.

GroBusiness is sinds 2021 hét centrale contactpunt voor ondernemers in de provincie Groningen. Het ondernemersportaal is een programma van Economic Board Groningen. Heb je een algemene ondernemersvraag, zoek je specifieke hulp of wil je vrijblijvend sparren met een van onze business verkenners? Kijk op grobusiness.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord