Groninger Museum presenteert tentoonstelling David Bowie is

17 februari 2016 Cultuur

Van 11 december tot en met 13 maart 2016 presenteert het Groninger Museum de tentoonstelling David Bowie is. De expositie is het eerste internationale overzicht van de uitzonderlijke carrière van David Bowie, een van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten uit onze tijd. Meer dan 300 objecten uit het David Bowie Archief, waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, fotografie, ontwerpen van bijvoorbeeld albums en zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar zijn voor het eerst samengebracht. Het demonstreert hoe Bowie’s werk is beïnvloed door en invloed heeft gehad op uiteenlopende stromingen in kunst, design, theater en de hedendaagse cultuur. Hierbij ligt de focus op creativiteit, vernieuwing en samenwerking met veel vormgevers op het gebied van geluid, mode, vormgeving, theater en film.

Multi media toepassingen
De geavanceerde geluidstechnologie, zoals die ook bij toneelensceneringen, animaties en video-installaties wordt gebruikt, creëert een meeslepende reis langs de artistieke invloeden van David Bowie. De multimedia en headsets van de tentoonstelling worden verzorgd door Sennheiser. Het museum is tijdens deze tentoonstelling iedere dag een uur langer open. Ook gedurende de feestdagen, op vrijdagavond en op maandagen in de schoolvakanties is het museum geopend.  Voor het eerst maakt het museum gebruik van time slots, om zo teleurstellingen en lange wachtrijen zoveel mogelijk te voorkomen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord