Kennisplatform voor het noorden

Groningen koploper qua toename bedrijvigheid in onroerend goed

Geplaatst op 11 mei 2021
Groningen koploper qua toename bedrijvigheid in onroerend goed

Het afgelopen jaar is het aantal bedrijfsvestigingen per inwoner in de bedrijfstak ‘verhuur en handel van onroerend goed’ in de provincie Groningen het hardst gestegen. Het aantal vestigingen per inwoner steeg in Groningen in een jaar tijd met ruim 2 procent, terwijl de gemiddelde toename in Nederland 0,9 procent bedroeg.

Dit blijkt uit onderzoek van Parel Beheer waarin, op basis van afgelopen maand verschenen gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), lokale verschillen en trends in bedrijvigheid op de onroerendgoedmarkt in kaart zijn gebracht.

Onroerend goed

De bedrijfstak ‘verhuur en handel van onroerend goed’ bestaat uit bedrijven die zich bezighouden met bemiddeling in en beheer van onroerend goed, verhuur van onroerend goed en handel in eigen onroerend goed. Hieronder vallen bijvoorbeeld makelaars, vastgoedbeheerders en woningcorporaties.

In de bedrijfstak is het aantal bedrijfsvestigingen per inwoner in Groningen in 2021 wel fiks lager dan gemiddeld in Nederland. Met circa 145 vestigingen per 100.000 inwoners ligt het aantal vestigingen per inwoner in Groningen flink lager dan het Nederlandse gemiddelde van 181 vestigingen. 

De volledige resultaten van het onderzoek staan hier gepubliceerd.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord