Kennisplatform voor het noorden

GroBusiness, Ynbusiness, Ik Ben Drents Ondernemer: Ondernemersvraagstuk? Deze mkb-adviseurs helpen je op weg

Geplaatst op 10 april 2023
GroBusiness, Ynbusiness, Ik Ben Drents Ondernemer

Innovatie, financiering, groei, digitalisering, internationaal ondernemen en verduurzaming. Het zijn thema’s die bij veel ondernemers spelen. GroBusiness, Ynbusiness en Ik Ben Drents Ondernemer zijn ondernemersplatformen die mkb-bedrijven uit de drie noordelijke provincies ondersteunen met specialistische kennis en ondernemerschap.

Mkb-bedrijven uit Groningen, Friesland en Drenthe kunnen met ondernemersvraagstukken terecht bij de drie platformen. Het zijn onafhankelijke regionale organisaties die er voor de ondernemer zijn. We spreken Kees Tuin van GroBusiness (Groningen), Dennis Carton van Ynbusiness (Friesland) en Floortje van Aken van Ik Ben Drents Ondernemer (Drenthe) over wat deze platformen voor ondernemers betekenen.

Mkb adviseurs met kennis en kunde

De platformen zijn een eerstelijnsportaal voor mkb’ers in de betreffende provincie. Kees Tuin: “Ondernemers kunnen bij ons terecht met vragen over groei. Groei in de zin van omzet of personeel maar ook in robuustheid en continuïteit. Adviseurs komen met mkb-bedrijven tot de kern van het vraagstuk en helpen ze op weg om de uitdagingen verder te brengen. We hebben veel kennis en ervaring in het ondernemerschap in huis en we weten als geen ander de vraag achter de vraag te achterhalen.”

Sterke ketens

GroBusiness, Ynbusiness en Ik Ben Drents Ondernemer hebben een groot netwerk en zetten dat in om mkb-bedrijven te versterken. Dennis Carton: “Ondernemers hebben tal van innovatieve ideeën die niet tot ontwikkeling komen omdat ze niet over een bijpassend netwerk beschikken. We helpen ze daarbij. Onder andere door ze in contact te brengen met de juiste partijen. We leggen ons toe op sterke ketens waarin ondernemers hun innovatieve ambities versneld kunnen waarmaken.”

Proactief naar het mkb

Het doel van de onafhankelijke platformen is om ondernemers te ondersteunen bij het waarborgen van hun continuïteit en het realiseren van hun ambities. Floortje van Aken: “We zijn er voor mkb-bedrijven met ambitie om ze verder te helpen met al hun vragen over innovatie en ondernemerschap, ongeacht de fase waarin ze zich met hun onderneming bevinden. We wachten niet tot ondernemers met vragen naar ons toekomen, maar we zoeken het mkb proactief op, in nauwe samenwerking met onze partners. Daarin zijn we uniek in het Noorden.”

Over provinciegrenzen heen

De drie platformen focussen zich op ondernemers in de eigen provincie, maar werken ook onderling veel samen. Kees Tuin: “De basis van alle drie de platformen is vergelijkbaar, met accentverschillen op basis van regionale kenmerken. In Groningen speelt bijvoorbeeld de aardbevingsproblematiek een beduidende rol.” Floortje van Aken vult aan: “De infrastructuur in de provincies is verschillend, maar onze samenwerking gaat over de provinciegrenzen heen. Het gebeurt regelmatig dat we een ondernemer in onze eigen provincie in contact brengen met een partij in de twee andere noordelijke provincies omdat daar de juiste kennis zit. Bovendien zoeken we alle drie de samenwerking op met kennisinstellingen in de regio.”

Dennis Carton: “Het gaat erom dat we samen ondernemers verder helpen. Zo leveren we met elkaar een betekenisvolle bijdrage aan de brede welvaart in de drie noordelijke provincies.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord