Kennisplatform voor het noorden

Grasbaanraces in Joure: daar wil je bij zijn!

Geplaatst op 8 mei 2017
Grasbaanraces in Joure: daar wil je bij zijn!

Alweer voor de 47e keer organiseert M.C. Flying Boetoe de Grasbaanraces op de Nutsbaan in Joure. En 47 keer een Grasbaanrace organiseren is niet niks. Nog vaak wordt er gemijmerd over vroeger. Vroeger ging men met de trekker en wagen volgeladen met brommers en motoren naar grasbaanraces. Baan uitzetten, stropakken om de baan en racen maar. Wetten en regels? Die waren er niet.

Driften in de bocht
Vandaag de dag zien Grasbaanraces er echter heel anders uit. We hebben te maken met vergunningen, veiligheid, wetten en regels. Daarin heeft M.C. Flying Boetoe een constructieve samenwerking met de gemeente De Fryske Marren. Met alle wetten en regels lukt het ons toch steeds weer een passende vergunning te verkrijgen. Het gaat bij de hedendaagse Grasbaanraces om close racing, snelheid en zo lang mogelijk het gas open houden om vervolgens driftend door de bocht te gaan. Met veel lef razen de coureurs zij aan zij met snelheden tot boven de 120 km/h op de rechte stukken voorbij, waarbij de schutting staat te klapperen.

Jeugd
Onder het motto ‘de jeugd heeft de toekomst’ worden de Jeugd en Nationale wedstrijden verreden. Men zal verstelt staan van de snelheden waarmee de allerkleinsten van amper zes jaar in de 50cc klasse in de rondte gaan.

Dames
Wie denkt dat motorsport geen vrouwensport is, komt op de Nutsbaan bedrogen uit. M.C. Flying Boetoe presenteert een heuse dames klasse luisterend naar de naam Powergirls. Kijk hoe de dames verbeten en vol adrenaline vechten om de pole positie.

Specials
In de Special klasse wordt gereden op speciaal voor de grasbaan ontwikkelde motoren, zonder remmen. Ervaar de spanning en zie hoe de coureurs zij aan zij door de bochten driften en elkaar geen millimeter ruimte toegeven.

Shorttrack klassen: ST 1 – ST 2
Op voor het doel geprepareerde crossmotoren wordt in een tweetal klassen gestreden om de hoogste eer en de NK punten. De ST2 is met 250cc viertakt machines de lichtste klasse in deze discipline met daaropvolgend de ST1 met 450cc viertakt motoren. Dit zal zich uiten in een zeer spannende strijd, waarbij het publiek juichend op de tenen zal staan.

Grasbaanraces Joure: een vol programma met verschillende klassen, aangevuld met een echte Boetoe-klasse waarin de cracks van M.C. Flying Boetoe de kans krijgen om hun skills te laten zien. Al met al een echt grasbaanrace programma dat 11.00 uur start met trainingen en 13.30 uur met de wedstrijden. De Nutsbaan in Joure wordt 20 mei omgetoverd tot een motorsportarena waar je met je vrienden kunt genieten van spannende races.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord