Kennisplatform voor het noorden

Google lanceert Data Center Community Impact Program om lokale communities te ondersteunen in regio’s met datacenters

Geplaatst op 1 april 2024
Google lanceert Data Center Community Impact Program om lokale communities te ondersteunen in regio’s met datacenters

In een belangrijke stap om de groei en ontwikkeling van lokale communities rondom de Google datacenters in Groningen en Middenmeer te ondersteunen, kondigt Google met trots de start van het Data Center Community Impact Program (DCCIP) aan. Het DCCIP loopt van 1 april tot 1 mei 2024 en gaat impact maken door projecten te steunen die cultuur, bèta-onderwijs en technologische vooruitgang in de regio’s stimuleren.

Bevorderen van groei en innovatie in lokale communities

Al meer dan tien jaar is Google een toegewijde partner van de regio’s waar datacenters gevestigd zijn. De voortdurende steun, onder meer in de vorm van het DCCIP, bevordert groei en innovatie binnen de communities. Eerdere ontvangers van Google’s subsidies in Groningen en Middenmeer hebben indrukwekkend gepresteerd, variërend van het verbeteren van lokale onderwijsprogramma’s tot het ondersteunen van culturele en technologische innovaties.

“Met de lancering van het nieuwe Data Center Community Impact Program willen we innovatieve projecten ondersteunen die bijdragen aan de voortdurende groei in Groningen en Middenmeer”, zegt Marco Ynema, Site Lead van de datacenters van Google in Nederland. “We zijn benieuwd naar de nieuwe manieren waarop lokale organisaties deze subsidies inzetten om een blijvend verschil te maken in hun communities.”

Aanvraagperiode

De aanvraagperiode voor het DCCIP 2024 start op 1 april. Lokale organisaties worden uitgenodigd om projecten aan te dragen die aansluiten bij de visie van Google om duurzame groei van communities te ondersteunen via onderwijs, digitalisering, ondernemerschap en kunst en cultuur. Aanmelden kan door contact op te nemen via eemshaven@google.com of middenmeer@google.com. Klik hier voor meer informatie over het Data Center Community Impact Program en de aanmeldprocedure.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord