Kennisplatform voor het noorden

Glaspoort onderzoekt mogelijkheden voor aanleg glasvezel op bedrijventerrein Peizerweg in Groningen

Geplaatst op 15 september 2023
Glaspoort onderzoekt mogelijkheden voor aanleg glasvezel op bedrijventerrein Peizerweg in Groningen

Op dit moment onderzoekt Glaspoort of ook bedrijventerrein Peizerweg kan worden aangesloten op haar glasvezelnetwerk. Hiervoor is gedegen onderzoek nodig. Het gebied wordt in kaart gebracht en met de gemeente worden aanlegvoorwaarden besproken.

Met de aanleg van dit nieuwe glasvezelnetwerk wordt de digitale infrastructuur flink verbeterd. Bedrijven kunnen hun data- en communicatiediensten optimaliseren. Veilig, betrouwbaar en snel internet is vandaag de dag onmisbaar. De komst van glasvezel draagt bij aan het vestigingsklimaat van een bedrijventerrein.

Werkzaamheden
Als Glaspoort glasvezel op dit bedrijventerrein uitrolt vinden er werkzaamheden plaats om de bedrijven aan te sluiten. Deze werkzaamheden zullen bestaan uit grafwerkzaamheden en werkzaamheden bij de bedrijfspanden. Bij alle werkzaamheden blijven de bedrijfspanden bereikbaar. Ook blijven huidige internetverbindingen werkzaam.

Kosteloze glasvezelaansluiting
De werkzaamheden van Glaspoort die nodig zijn om bedrijven aan te sluiten zijn kosteloos en brengen geen verplichtingen met zich mee. Ondernemers die in de toekomst gebruik willen maken van de glasvezelaansluiting, kunnen terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Hierop zijn ruim 25 serviceproviders actief, waaronder KPN, Vodafone Business, Helden van Nu en T-Mobile.

Meer informatie
Op www.glaspoort.nl maakt Glaspoort bekend als zij start met de aanleg. Ondernemers en bewoners op de bedrijventerreinen worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord