Kennisplatform voor het noorden

Genomineerden Vrouw in de Media Award 2021 Groningen bekend

Geplaatst op 6 januari 2022
Genomineerden Vrouw in de Media Award 2021 Groningen bekend

Ieder jaar organiseren Sprekersbureau ZijSpreekt en Mediaplatform Vaker in de Media (VIDM) de Vrouw in de Media Awards. 23 Procent van de experts in het nieuws is vrouw. Met de awards willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Naast de landelijke Vrouw in de Media Award is er ook een Vrouw in de Media Award per provincie. Tot 20 december 2021 konden kandidaten voor de Vrouw in de Media Award 2021 Groningen via Vrouwindemedia.nl worden voorgedragen.

Regionale Vrouw in de Media Award
Bij de voordracht werd gekeken naar deskundige vrouwen die regelmatig  en/of op indrukwekkende wijze in beeld waren in 2021. Per provincie werd door een regionale jury een selectie van finalisten gemaakt. De jury voor Groningen bestaat uit Chantal Schinkels, (juryvoorzitter), auteur ‘De IT Girl’, gespecialiseerd in Diversiteit & Inclusie in Tech, Heleen Lameijer, SEH arts, wetenschapper en eigenaar Make Science Work, winnares Vrouw in de Media Award 2019 Groningen, Josta Duiker, samensteller televisie/ journalist bij RTV Noord en Birte Schohaus, freelance journalist.

De genomineerden
De genomineerden voor de Vrouw in de Media Award 2021 Groningen zijn:

  • Monica Helbig, financieel expert, Groningen, laat als financieel expert haar licht schijnen op financiële onderwerpen.
  • Maria Koijck, afval kunstenaar, Groningen, maakte een video over haar eigen operatieafval van haar borstreconstructie na borstkanker, de video ging viral en deed veel stof opwaaien in de gezondheidszorg.
  • Sanne Meijer, historicus, Groningen, verbindt actualiteit en cultuurhistorie.
  • Esther Metting, universitair docent Data Science Center in Health (DASH) en RUG / UMCG,  Groningen, heeft onderzoek gedaan naar CoronaMelder/CoronaCheck voor VWS en naar de sneltestraten voor onderwijs in Groningen. Ze was in de media als epidemioloog en gedragswetenschapper te zien en te horen bij Corona gerelateerde onderwerpen.
  • Jellie Tiemersma, inclusion/Accessibility advocate, Groningen, zet zich in voor diversiteit en gelijke kansen voor iedereen in de samenleving, won Els Borst Netwerk Inspiratieprijs 2021.

Vanaf 3 tot 28 januari kan er op de genomineerden gestemd worden op vrouwindemedia.nl. De week daarna wordt de winnares bekend gemaakt en afhankelijk van de maatregelen wordt de award ook in die week uitgereikt. De winnares ontvangt een beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt.  

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord