Kennisplatform voor het noorden

Friese sport-, yoga-, dans- en crossfitondernemers: “Versoepelingen voor ons juist nu!”

Geplaatst op 26 februari 2021
Friese sport-, yoga-, dans- en crossfitondernemers: “Versoepelingen voor ons juist nu!”

“Beweging en ontspanning zorgen voor een goede gezondheid, minder stress en angst, hogere weerstand en sterkere geestelijke gezondheid”, stellen ze. “Sport-, yoga- en dansactiviteiten kunnen hierdoor juist preventief worden ingezet. Het kan bijdragen tot het voorkomen of verkorten van de duur van de ziekenhuisopnames en het herstel na het krijgen van Corona bespoedigen en zo de druk op de zorg(kosten) verminderen.”

“Maar de sport-, yoga-, dansscholen en crossfitboxen staan nu al voor de tweede keer maanden leeg”, vervolgen de ondernemers. “De financiële steun is bij lange na niet toereikend en financiële buffers zijn op. Tot grote verbazing en woede van de ondernemers in deze sector besluit de overheid tot een Steunpakket voor welzijn en leefstijl in coronatijd om mentale en fysieke weerbaarheid te vergroten. Dit zal aangestuurd worden vanuit gemeenten en buurtsportcoaches, die het allang veel te druk hebben met meer dan alleen de Covid-19 pandemie. Terwijl professionals in de ‘welzijn en leefstijl’-sector thuis zitten en hun bedrijven dicht zijn!”  

Veilig deuren openen

“Het is bijzonder hoe deze overheid volledig voorbij gaat aan het feit dat de sport-, yoga-, dans- en crossfitsector allang de infrastructuur klaar hebben om binnen de veiligheidsrichtlijnen van de coronavoorschriften te werken. De 90 ondertekenaars van de brandbrief laten de Friese colleges dan ook weten dat een groot deel van hen geen andere keuze meer ziet om, in navolging van andere beroepsgroepen, zeer binnenkort veilig de deuren weer te openen.”
 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord