Kennisplatform voor het noorden

Fotofabriek presenteert duurzaam fotoboek

Geplaatst op 8 september 2021
Fotofabriek presenteert duurzaam fotoboek

Fotofabriek, producent van fotoproducten, introduceert een duurzame fotoboekenlijn onder de naam Grønn. “Met oog op de toekomst is het voor elk bedrijf belangrijk om te verduurzamen. De vraag naar duurzame producten zoals boeken, verpakkingen en ander drukwerk wordt steeds groter,” aldus algemeen directeur Fotofabriek, Stephan de Vries.

Fotofabriek is de Grønn-productlijn gestart met twee fotoboeken: het Grønn Fotoboek A4 staand en A4 liggend. Beide fotoboeken zijn gemaakt van stevige milieuvriendelijke materialen. Van de kaft tot de lijm, alle onderdelen van het Grønn fotoboek zijn afbreekbaar en hebben geen negatieve gevolgen voor de natuur. Het papier van de Grønn Fotoboeken is gerecycled en ongebleekt, de vezels zijn letterlijk terug te zien in het product. “De komende maanden gaan we de Grønn-productlijn verder uitbreiden. Onder andere het grote aanbod aan fotoboeken zal steeds meer verduurzamen,” laat De Vries weten.

Net als alle andere producten van Fotofabriek, wordt het Grønn Fotoboek gemaakt in de eigen drukkerij van het bedrijf. In deze drukkerij wordt alleen gebruik gemaakt van digitale print waarbij er geen chemische stoffen worden gebruikt. Dit is beter voor het milieu en de medewerkers. De machines in de drukkerij gebruiken grotendeels groene stroom dat via zonnepanelen op het dak van Fotofabriek wordt opgewekt. De restwarmte van de machines wordt gebruikt voor de opwarming van het pand.

De naam Grønn is een woordspeling. Het betekent groen in het Deens waarmee duurzaamheid wordt verwoord. Daarnaast wordt het uitgesproken als Grunn, de manier waarop men in het noorden ‘Groningen’ uitspreekt. Oftewel een Groen fotoboek uit Grunn! De duurzame fotoboeken van Fotofabriek zijn te bestellen op fotofabriek.nl.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord