Kennisplatform voor het noorden

Fietstival bezoekt mbo-scholen in Groningen

Geplaatst op 12 april 2022
Fietstival bezoekt mbo-scholen in Groningen

Op maandag 11 april is het Fietstival van start gegaan bij het Alfa-college en het Noorderpoort. Het Fietstival is een rondreizend festival met diverse fietsactiviteiten en muziek. Met het festival willen de Groningse mbo-instellingen, de provincie Groningen en Groningen Bereikbaar het fietsen onder mbo-studenten stimuleren. Tussen maandag 11 en woensdag 20 april strijkt het Fietstival neer op verschillende mbo-locaties in de stad Groningen.

Veel studenten pakken voor kleine reisafstanden de bus, de scooter of de auto. De fiets is een gezond en duurzaam reisalternatief en het draagt bij aan een bereikbare en leefbare stad. “Het Fietstival laat zien hoe fijn fietsen is. De fiets geeft vrijheid, je bepaalt zelf wanneer je vertrekt en je hebt je beweging voor de dag alvast gehad,” aldus Wilko Huyink, directeur van Groningen Bereikbaar. Samen met Jurgen Grobbée, regiodirecteur Alfa-college en Gerry Geitz, lid College van Bestuur Noorderpoort opende Huyink het Fietstival. Het Fietstival staat volledig in het teken van de fiets: studenten kunnen een smoothie bij elkaar fietsen, hun fiets laten wassen of repareren of relaxen onder het genot van livemuziek.

Aanpak Onderwijs & Bereikbaarheid

De Groningse onderwijsinstellingen en Groningen Bereikbaar werken al langer samen op het gebied van bereikbaarheid en mobiliteit. Samen zetten zij zich in om zowel studenten als werknemers te stimuleren om de auto vaker te laten staan en op slimme en duurzame manieren naar werk of studie te reizen. Ook hybride onderwijs en het aanpassen van de roostertijden zijn maatregelen die genomen worden om de bereikbaarheid van de stad te bevorderen. De aanleiding voor deze maatregelen zijn de grootschalige werkzaamheden aan weg en spoor waar Groningen nu en de komende jaren mee te maken heeft.

Programma

Het Fietstival vindt plaats in samenwerking met het Alfa-college, Noorderpoort, MBO Terra en ROC Menso Alting. Op www.fietstival050.nl is alle informatie te vinden over de locaties, tijden en activiteiten.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord