Kennisplatform voor het noorden

FC Groningen en Groningen Bereikbaar stimuleren fietsgebruik supporters

Geplaatst op 3 maart 2022
FC Groningen en Groningen Bereikbaar stimuleren fietsgebruik supporters

FC Groningen en Groningen Bereikbaar zetten zich samen in om supporters te stimuleren op de fiets naar de Euroborg te komen. Zo werden afgelopen zaterdag een aantal fietsers bij het stadion verrast met een presentje. Daarnaast maken zij kans op VIP-kaarten van FC Groningen. Vanwege de werkzaamheden aan het Julianaplein is de fiets een gezond én slim alternatief voor de auto.

Fietsen is goed voor de gezondheid, voor het milieu en voor de bereikbaarheid van de stad en het stadion. Zeker nu de grootschalige werkzaamheden van Operatie Julianaplein plaatsvinden, is de fiets een goed alternatief voor de auto. Daarom roepen beide partijen op de auto zoveel mogelijk te laten staan en met de fiets te reizen.

Bedankje voor fietsers

Afgelopen zaterdag, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Willem II, werden supporters die de fiets parkeerden bij de Kolenmuur, getrakteerd op een presentje. Ook ontvingen zij een QR-code waarmee ze kans maakten op VIP-kaarten van FC Groningen. De actie werd georganiseerd om de fietsers te bedanken.

Gratis fietsenstalling bij Kolenmuur

“Wij stimuleren supporters om zoveel mogelijk met de fiets naar de Euroborg te komen”, vertelt Edwin Froma, marketingmanager bij FC Groningen. “Naast dat hierdoor onnodige drukte op de wegen wordt vermeden en daarmee medesupporters het stadion sneller kunnen bereiken, past het fietsgebruik ook bij de maatschappelijke doelstelling van FC Groningen, het tegengaan van bewegingsarmoede.” Supporters die vroeg naar het stadion komen, kunnen hun fiets de komende thuiswedstrijden stallen in de gratis fietsenstalling bij de Kolenmuur. Deze stalling ligt vlakbij het supportersplein en biedt plaats aan zo’n 350 fietsen. Net als bij het duel met Willem II zal FC Groningen later in het seizoen verschillende acties initiëren in samenwerking met Groningen Bereikbaar.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord