Kennisplatform voor het noorden

Familiedag met graffiti workshop in Drents Museum

Geplaatst op 19 december 2022
Familiedag met graffiti workshop in Drents Museum

Op woensdag 28 december 2022 organiseert het Drents Museum een speciale dag voor families. Deze dag staat in het teken van de tentoonstelling Sterven in schoonheid – De wereld van Pompeï en Herculaneum. Van 10.00 tot 15.00 uur zijn er workshops graffiti, workshops muziekimprovisatie en optredens van de Verhalenverteller. De activiteiten zijn gratis bij een bezoek aan het museum en geschikt voor (groot)ouders of verzorgenden en kinderen vanaf 8 jaar. Tot 18 jaar en voor Museumkaarthouders is de museumtoegang gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op drentsmuseum.nl/familiedag

In de tentoonstelling Sterven in schoonheid – De wereld van Pompeï en Herculaneum staat het rijke Romeinse leven vóór de allesverwoestende uitbarsting van de Vesuvius centraal. Te zien zijn meer dan honderd kunstschatten uit Italië, zoals kostbare sieraden en imposante beelden.

Graffiti workshop

In de straten van Pompeï en Herculaneum is veel graffiti te zien. In deze workshop leer je om zelf graffiti te maken. Onder leiding van graffiti- en stencil art kunstenaar Richard van Rijswijk teken je met speciale stiften op een pet. Na afloop mag je die pet mee naar huis nemen. Je kunt bij de workshop binnenlopen van 10.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 15.00 uur.

Workshop muziekimprovisatie

Tijdens deze workshop leer je met muziek improviseren. Het Keuning Jeugd Orkest laat je eerst enkele nummers horen die te maken hebben met het leven in Pompeï en Herculaneum. Daarna maak je zelf muziek met instrumenten, je lichaam en je stem. Uiteindelijk laat je samen met het orkest de vulkaan Vesuvius muzikaal tot een uitbarsting komen. De workshop begint om 11.00, 12.30 en 14.00 uur, duurt dertig minuten en wordt begeleid door Saskia Rozeveld.

Verhalenverteller

Mythologische verhalen speelden een belangrijke rol in Pompeï en Herculaneum. De Verhalenverteller vertelt enkele van deze spannende verhalen aan de hand van voorwerpen uit de tentoonstelling. De verhalenverteller start om 10.30, 11.15, 12.45, 13.30 en 14.15 uur. Het optreden duurt vijftien minuten.

Familieroute

Tijdens de Familiedag kun je een Familieroute volgen door de tentoonstelling. Deze route staat vol verrassende opdrachten en leuke weetjes over bijvoorbeeld het dagelijkse leven in Pompeï en Herculaneum. De gratis route is verkrijgbaar bij de Infobalie in de publiekshal.

Gratis lezingen voor volwassenen

Op de Familiedag zijn gratis introductielezingen voor volwassenen over de tentoonstelling Sterven in schoonheid. Aan de hand van de topstukken vertelt een museumdocent alles over het rijke Romeinse leven vóór de uitbraak van de Vesuvius. De lezing start om 11.45, 13.15 en 14.45 uur en duurt dertig minuten (gratis bij museumbezoek).

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord