Kennisplatform voor het noorden

Extra maatregelen om gevolgen van coronacrisis voor ondernemers te verzachten 

Geplaatst op 14 maart 2022
Extra maatregelen om gevolgen van coronacrisis voor ondernemers te verzachten 

De gemeente Groningen gaat geld dat is overgebleven uit eerdere corona-regelingen inzetten voor ondernemers die getroffen zijn door de lockdowns tijdens de coronacrisis. Het gaat daarbij met name om ondernemers die te maken hadden met grote omzetverliezen. 

Wethouder Economische Zaken Berndt Benjamins: ”De ondernemers in onze gemeente hebben zware klappen gehad. Ik heb veel bewondering voor hoe zij zich door de crisis heen hebben geworsteld. Steeds weer keken ze naar (wat binnen de geldende maatregelen) WEL kon. Het geld dat voor hen bedoeld is moet dus ook bij ondernemers terecht komen. Daar gaan we als gemeente nu voor zorgen”.

Bijdrage naleving coronatoegangsbewijzen (CTB)

Ondernemers die extra kosten hebben gemaakt voor de controle op het coronatoegangsbewijs kunnen in aanmerking komen voor een eenmalige bijdrage van 1.250 euro. Zij kunnen deze bijdrage vanaf donderdag 3 maart 2022 aanvragen op de website van de gemeente via de regeling ‘Incidentele bijdrage voor naleving coronatoegangsbewijzen (CTB)’. Op de website staan ook de exacte voorwaarden van deze regeling.

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Met geld dat is overgebleven van de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) wil de gemeente o.a. de ondernemers ondersteunen. Het gaat hierbij om ondernemers die door de lockdown zwaar zijn getroffen en grote omzetverliezen hadden. De gemeente is op dit moment druk met de nadere uitwerking van deze regeling. Er is een bedrag van 2,9 miljoen euro beschikbaar.

De Groningse afdeling van KHN heeft het college van B&W een noodkreet gestuurd en daarin suggesties gedaan over directe financiële steun aan de Groningse horeca. “We waarderen het enorm dat de gemeente daarop in is gegaan en onze horecasector op deze manier een noodzakelijke steun in de rug geeft”, aldus de voorzitter van KHN in Groningen, Irene van der Velde.

Herstelagenda ‘Groningen Vooruit’

Via de herstelagenda ‘Groningen Vooruit’ heeft de gemeente vorig jaar gewerkt aan een veilige opstart en een tal van extra impulsen gegeven aan een bruisende, veerkrachtige en ondernemende stad. Bijvoorbeeld via de Groningse Zomer, de inzet fiets stewards en een bedrijfsmakelaar. Op basis van signalen en initiatieven vanuit het bedrijfsleven zijn nu aanvullende initiatieven ontplooid ter ondersteuning van horeca en detailhandel.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord