Kennisplatform voor het noorden

Europees landbouwfonds stimuleert kennisvergroting bij boeren over duurzaam bodembeheer

Geplaatst op 13 oktober 2022
Europees landbouwfonds stimuleert kennisvergroting bij boeren over duurzaam bodembeheer

Het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling wil met het subsidiëren van kennis over duurzaam bodembeheer, boeren stimuleren, kennis te vergaren om hun bedrijf klaar te zetten voor de veranderingen waar de landbouw momenteel middenin zit. Op Warmonderhof, school en trainingscentrum voor duurzame landbouw, kunnen boeren vanaf 21 oktober een driedaagse training volgen voor een zeer gereduceerde prijs. Aanmelden is mogelijk via www.warmonderhoftrainingen.nl.

De trainingsdata zijn: 21 oktober, 11 en 25 november van 10.30 tot 16.30 uur. In deze drie dagen leggen boeren hun eigen boerenbedrijf langs de meetlat van duurzaam bodembeheer. Ze verwerven de kennis die nodig is om te dealen met de veranderingen in de landbouw. De training behandelt onderwerpen als bodemstructuur, bewortelingsintensiteit, waterberging en mechanisatie, in het bijzonder NKG/Niet kerende grondbewerking.  Samen met de trainer en collega’s kunnen de deelnemers bepalen welke aspecten van natuurinclusieve landbouw en van regeneratieve landbouw in de bedrijfsvoering worden ingepast. De training is uitsluitend bestemd voor boeren en andere professionals die kennis en ervaring hebben in de praktijk van de landbouw. Basisbegrippen uit de land- en tuinbouw worden bekend verondersteld.

De trainer: expert bodemvruchtbaarheid

Trainer Ruud Hendriks is expert bodemvruchtbaarheid. Hij is docent bodemvruchtbaarheid aan Aeres MBO Dronten Warmonderhof en daarnaast vervult hij de post van practor Kringlooplandbouw namens Aeres MBO. De training Duurzaam bodembeheer wordt medegefinancierd door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, wat maakt dat de driedaagse training aangeboden kan worden voor slechts €.150,00 ex btw per persoon, inclusief koffie/thee en lunch.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord