Kennisplatform voor het noorden

ESNS ART laat festivalbezoeker andere kant van Groningen zien

Geplaatst op 23 december 2022
ESNS ART laat festivalbezoeker andere kant van Groningen zien

Tijdens de komende editie van ESNS sieren drie tijdelijke kunstwerken het centrum van Groningen. De kunstwerken worden geplaatst in het kader van ESNS ART, een samenwerking tussen Kunstpunt Groningen en ESNS. De verrassende ontmoeting tussen kunst en muziek laat de festivalbezoeker en inwoners van Groningen kennismaken met lokaal en nationaal beeldend kunsttalent. Te zien zijn een geluidsinstallatie van Davey Smand, een metalen sculptuur van Eirik Jahnsen en een lichtkunstwerk van Nicky Assmann en Joris Strijbos. De kunstwerken staan van 18 t/m 22 januari verspreid in de binnenstad van Groningen.

Art tour langs lichtkunst

Kunstpunt presenteert tijdens ESNS Art een rondleiding langs lichtkunst in de binnenstad van Groningen. De tour gaat langs bestaand werk en de nieuwe tijdelijke kunstwerken van Eirik Jahnsen en Nicky Assmann & Joris Strijbos. Ook wordt stilgestaan bij enkele andere onontdekte pareltjes. De rondleidingen vinden plaats op 19 en 20 januari en starten om 19.30. Tickets à €2,50 zijn te koop in de webshop van Kunstpunt Groningen: https://www.kunstpuntgroningen.nl/shop/

Foto: Stefan Niebrugge

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord