Kennisplatform voor het noorden

Energiehub050 krijgt subsidie van Nationaal Programma Groningen

Geplaatst op 31 mei 2023
Energiehub050 krijgt subsidie van Nationaal Programma Groningen

Energiehub050 heeft van het Nationaal Programma Groningen subsidie gekregen om een haalbaarheidsonderzoek te doen naar een beleefcentrum rondom techniek (bijvoorbeeld zoals NEMO in Amsterdam) in Groningen. Vanuit Energiehub050 wordt onder andere actief gewerkt aan het enthousiasmeren van jongeren op het gebied van techniek, duurzaamheid en energie. Met de Xperience zone zet Energiehub050 de eerste stappen om dat doel te bereiken bij leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. Er zijn grote tekorten aan medewerkers rondom de energietransitie en het vroegtijdig enthousiast maken, is daarom essentieel.

Het concept van de Xperience zone bestaat uit allerlei proeven rondom techniek, duurzaamheid en energie. De kinderen beleven dat hun acties, het behalen van proeven en challenges, effect hebben op het grotere geheel. Op dinsdag 6 en woensdag 7 juni wordt de showcase van de Xperience zone gehouden in het Stadslab op het Suikerterrein. Op woensdagmiddag 7 juni van 14.00 tot 17.00 uur is er een vrije inloop voor kinderen in de leeftijd van 8-13 jaar met hun ouders/verzorgers. Tijdens de showcase wordt niet alleen de opstelling zelf, maar worden ook alle gebruikers naar hun ervaring gevraagd. Op deze manier kan het concept verder ontwikkeld worden.

Doelstelling

Energiehub050 levert een belangrijke bijdrage aan de doelstelling van Noord-Nederland om koploper te zijn in de energietransitie en om in 2035 volledig overgeschakeld te zijn op duurzame en CO2 neutrale toepassingen. Onder andere door talent in de regio klaar te stomen voor leren’ en werken in de energietransitie en om werkenden in de techniek bij te scholen op het gebied van de nieuwste technieken. Hierbij werken de mbo-instellingen Alfa-college, Noorderpoort en Terra intensief samen met de inmiddels aangesloten partners vanuit het bedrijfsleven en de overheid. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de bouw van Energiehub050 op het Suikerterrein in de stad Groningen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord