Energiecommissie Noord-Nederland geïnstalleerd tijdens Energie-ontbijt

23 oktober 2018 Economie

Op dinsdagochtend 30 oktober wordt in ROC Friese Poort Centrum Duurzaam de Energiecommissie Noord-Nederland geïnstalleerd. Bouwe de Boer, Hotze Hofstra en Femke Adriaens worden dan Energiecommissaris voor respectievelijk de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe. Ruud Koornstra, de Nationale Energiecommissaris, verzorgt de aftrap van de bijeenkomst. Door de aanstelling van het noordelijke energietrio wordt er een landelijk dekkend netwerk van inspirators en verbinders gecreëerd.

Met de benoeming wordt Bouwe de Boer beloond voor zijn jarenlange inzet voor verduurzaming, met als huidige hoogtepunt het projectleiderschap van de Freonen fan Fossylfrij Fryslân. Dit is een netwerk van bedrijven, onderwijsinstellingen, overheden, dorpen en andere organisaties die samen toewerken naar een fossielvrij Friesland. De Boer toont zich tevreden over zijn benoeming: “Het is geweldig om Energiecommissaris van Fryslân te zijn. Onze provincie loopt nationaal voorop met verduurzaming. In deze rol hoop ik de ontwikkelingen nog eens te versnellen. Met toppers als Hotze en Femke is het hele noorden bovendien goed voorzien!”

Workshops
Tijdens het feestelijke Energie-ontbijt kunnen ondernemers bijpraten met vakgenoten en meedoen aan workshops over actuele duurzaamheidsthema’s. Eline Kik van Green Business Club vertelt met Bouwe de Boer over verduurzaming van bedrijventerreinen, terwijl Martijn in ’t Veld van Climate Neutral Group ingaat op energie-uitdagingen bij bedrijven. Durk Reitsma, docent bij ROC Friese Poort, vertelt mensen hoe ze hun woning van het gas af halen. De afsluiting van de ochtend komt voor rekening van Margreet van Gastel, Ambassadeur Energie-uitdagingen 2020 (namens het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat).

Locatie: ROC Friese Poort Centrum Duurzaam, Anne Wadmanwei 6, 8914 BD Leeuwarden
Tijdstip: 8:30 uur – 10:45 uur (inloop: 8:00 uur)
Het programma van de ochtend vindt u hier.

Het Energie-ontbijt wordt georganiseerd door Gemeente Leeuwarden, Climate Neutral Group, Green Business Club, Nationale Energiecommissie, Freonen fan Fossylfrij Fryslân en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord