Kennisplatform voor het noorden

Eijsink Afrekensystemen genomineerd voor Horecava Innovation Award

Geplaatst op 21 november 2016
Eijsink Afrekensystemen: Booq Bar Manager 2.0

Eijsink Afrekensystemen is genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2017: hun booq Bar Manager 2.0 maakt kans op de titel ‘beste innovatie in de Nederlandse foodservicebranche’. Tijdens de opening van de 61e Horecava-beurs in Amsterdam, op maandag 9 januari, presenteert de vakjury de overall winnaar, de categoriewinnaars, de winnaar van de Karel de Vos Duurzaamheid Award en die van de publieksprijs.

De booq Bar Manager 2.0 is samen met nog 15 andere innovatieve producten (binnen vier categorieën) gekozen uit een totaal van 132 inzendingen. Het is een slim softwaresysteem waardoor bestellingen die via een kassa of handterminal zijn opgenomen, als digitale bonnen verschijnen op touchschermen bij de bar. Een barmedewerker tikt dan eenvoudig bonnen aan om ze te starten of sluiten. Commercieel directeur René Eijsink legt uit waarom klanten veel baat hebben bij het systeem: “Routing is het sleutelwoord: bestellingen worden zó ingedeeld dat de pakvolgorde van items optimaal is voor het uitserveren. Koude drankjes, warme drankjes en bieren staan in eigen categorieën. Zo kan de barmedewerker bijvoorbeeld bier en koffie als laatste inschenken, zodat het bier zijn kraag niet verliest en de koffie zo warm mogelijk blijft.”

Rendement verhogen met slimme kleurcodering
De 2.0-versie van de booq Bar Manager gaat echter nóg een stapje verder, met een handig kleurenraster. Bonnen van nabijgelegen tafels krijgen dezelfde kleurcodering, waardoor barmedewerkers deze bestellingen gemakkelijk kunnen samenvoegen. Eijsink: “Stel, een runner loopt per tafelzitting normaal 4 keer met gerechten of drankjes naar een tafel. Omdat nu in de Bar Manager bestellingen van tafels heel simpel samengevoegd kunnen worden, kan dezelfde runner per run meerdere tafels uitserveren. Dit bespaart al snel minimaal 10 seconden. Met 4 runs per tafelzitting is dat 40 seconden per tafel. Heeft die tafel 6 keer per dag nieuwe gasten, dan win je op één dag 4 minuten per tafel. Een restaurant met bijvoorbeeld 60 tafels bespaart zo al snel 4 uur per dag!”

Stemmen op de publieksprijs
Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaars op de Horecava in januari, staan er nog enkele belangrijke data op het programma. Vanaf 1 december kan heel Nederland bijvoorbeeld via de website op de publieksprijs stemmen. Op 6 december mogen de genomineerden hun oplossing live aan de jury presenteren. “We hebben de booq Bar Manager 2.0 zelf ontwikkeld op basis van wensen en praktijkervaringen uit de markt, dus deze nominatie is voor ons extra bijzonder. We kijken alvast uit naar de demonstratie in december!”, besluit Eijsink.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord