Kennisplatform voor het noorden

€127,5 miljoen voor een circulair, groen, gezond en digitaal Noord-Nederland

Geplaatst op 28 juli 2022
Noord-Nederland: 'Den Haag, erken net als Europa de kracht van de regio'

Voor de komende zeven jaar is vanuit de Europese Commissie een bedrag van €108 miljoen beschikbaar voor Noord-Nederland vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het Rijk heeft dit bedrag met €19,5 miljoen aangevuld waardoor er in totaal €127,5 miljoen beschikbaar is. Met dit programma kunnen ondernemers, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties gezamenlijk werken aan nieuwe innovaties die bijdragen aan de brede welvaart. De eerste subsidies kunnen na de zomer bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland worden aangevraagd.

Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol: “Nu de Europese Commissie het programma heeft goedgekeurd kunnen we een proces in gang zetten dat structureel leidt tot een verbetering van het innovatie-ecosysteem in Noord-Nederland. Hierbij dan ook de oproep aan ondernemers, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties: pak jullie kans, er is subsidies beschikbaar voor innovatie.”  

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord