Kennisplatform voor het noorden

€ 1,4 miljoen subsidie voor Groninger innovatie

Geplaatst op 22 maart 2021
€ 1,4 miljoen subsidie voor Groninger innovatie

De provincie Groningen trekt € 1,4 miljoen uit voor innovatie in het midden-en kleinbedrijf (mkb). Er komt een subsidieregeling voor ondernemers die aan de slag willen met de ontwikkeling van een nieuw product, maar eerst de haalbaarheid ervan willen onderzoeken. 

Ondernemers kunnen tot 40% subsidie krijgen voor de kosten voor onafhankelijk innovatieadvies, loonkosten van werknemers en eigen uren, apparatuur en materiaal.

Samenwerken

Ook voor mkb’ers die onderling samenwerken aan innovatieve projecten komt er geld beschikbaar. Ondernemers kunnen subsidie krijgen tot 35% van de gemaakte kosten, voor bijvoorbeeld onafhankelijk advies, personeel en materiaal.

6 miljoen in totaal

Beide regelingen maken deel uit van het programma ‘Mkb Innovatiestimulering Regio en Topsectoren’ (MIT), waarvoor in totaal € 6 miljoen beschikbaar is gesteld vanuit het Rijk en de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe.

De regeling MIT Haalbaarheid is beschikbaar vanaf 20 april, de regeling MIT R&D Samenwerking vanaf 1 juni. Beide regelingen worden uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord