Kennisplatform voor het noorden

Drents Museum vanaf 5 juni weer open

Geplaatst op 4 juni 2021
Drents Museum vanaf 5 juni weer open

Op zaterdag 5 juni heropent het Drents Museum zijn deuren voor het publiek. Het museum presenteert een gevarieerd programma met tentoonstellingen van Henk Helmantel, Matthias Weischer en Tamara Muller. Het museumprotocol en de richtlijnen van het RIVM blijven tijdens het bezoek aan het Drents Museum van kracht. Zo is het dragen van een mondkapje verplicht. Vanaf dit weekend zijn ook Bar Brasserie Pingo en de Museumshop weer geopend. Bezoekers kunnen uitsluitend via de website van het museum tickets kopen: www.drentsmuseum.nl

Algemeen directeur Harry Tupan: ‘Het Drents Museum is in totaal ruim driekwart jaar gesloten geweest. We zijn zeer verheugd dat we vanaf 5 juni eindelijk weer bezoekers mogen verwelkomen in ons museum. De tijdelijke sluitingen hebben een enorme impact gehad op het Drents Museum. Ik dank iedereen die ons in deze tijd is blijven steunen.’

Coronamaatregelen

De coronamaatregelen blijven met de heropening van kracht. Zo wordt de bezoekersstroom in het museum gereguleerd door uitsluitend online tickets met tijdvakken aan te bieden, zijn er herinneringsstickers aanwezig en is het dragen van een mondkapje verplicht. Zonder mondkapje wordt de toegang tot het museum geweigerd. Daarnaast zijn er extra hygiënerichtlijnen voor bezoekers en museummedewerkers. Op verschillende plekken in het museum zijn dispensers aanwezig om de handen te desinfecteren en er wordt extra schoongemaakt. Zie drentsmuseum.nl voor meer informatie omtrent de huisregels, de ticketverkoop en de heropening van het museum. 

Tentoonstellingen

In het Drents Museum kunnen bezoekers genieten van diverse tentoonstellingen, die in verband met de coronacrisis zijn verlengd. Zo presenteert het museum in de grote zaal de tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder. De schilderijen van Matthias Weischer, een van de meest opvallende vertegenwoordigers van de hedendaagse Duitse schilderkunst, zijn nog tot en met 27 juni te zien in de Abdijkerk. En vanaf het heropeningsweekend is de tentoonstelling PLAY van Tamara Muller voor het eerst te zien. Ook de Museumshop en Bar Brasserie Pingo zijn weer toegankelijk voor publiek.

Drents Museum, tentoonstelling Henk Helmantel Meester Schilder. Foto: Drents Museum / Sake Elzinga

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord