Kennisplatform voor het noorden

Dit zijn de populairste Instagram hotspots van Drenthe: Dwingelderveld en TT Circuit populairste uitjes om te delen

Geplaatst op 23 oktober 2023
Dit zijn de populairste Instagram hotspots van Drenthe

Het Nationaal Park Dwingelderveld is de populairste Instagram hotspot van Drenthe. De hashtag van het natuurpark werd al ruim 26 duizend keer gebruikt op het social media platform. Dit komt naar voren uit een analyse van Preply. Het online talenplatform deed onderzoek naar de bekendste Instagram hotspots. 

De score is naar voren gekomen op basis van het aantal gebruikte hashtags. Na het Nationaal Park Dwingelderveld is het TT Circuit in Assen dé Drentse bezienswaardigheid om te delen in de Instagram Feed. Het circuit zorgde voor ruim 19 duizend hashtags. 

Natuur en geschiedenis in Drenthe 

De natuur en de geschiedenis in Drenthe zorgen ook voor hoge plekken in de top-vijf Instagram hotspots. De nummer drie wordt namelijk ingevuld door het Hunebed Centrum Borger. De toeristische attractie tussen de bomen: het Boomkroonpad is ook erg populair en staat op plek vier.

Op de foto met kabouter Plop

De top-vijf wordt compleet gemaakt door Plopsa Indoor. Het attractiepark in Coevorden is vooral bekend onder de gezinnen en krijgt hierdoor ook een plekje op de ranglijst met favoriete Drentse plekken.

Grootste hotspots van Nederland

Wanneer er in Nederland breed gekeken wordt naar de populairste hotspots, dan staat de Efteling bovenaan. De hashtag #efteling werd al ruim 698.000 keer gebruikt op het social media platform. Na de Efteling is de Keukenhof het populairste uitje om te delen in de Instagram Feed. Het bloemenpark in Lisse werd met #keukenhof meer dan 595.000 keer genoemd. De Nederlandse top-drie wordt gecompleteerd door De Hoge Veluwe.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord