Kennisplatform voor het noorden

Dit is de selectie voor Startup in Residence Noord-Nederland 

Geplaatst op 13 mei 2022
Dit is de selectie voor Startup in Residence Noord-Nederland 

Onlangs zijn uit de aanmeldingen 4 startups geselecteerd om deel te nemen aan de tweede editie van Startup in Residence Noord-Nederland. Zo presenteerden zij tijdens een feestelijk kick-off evenement in Forum Groningen hun ideeën en het komende half jaar gaan ze aan de slag om hun innovatieve plannen te verwezenlijken.   

Startup in Residence biedt startups de kans om een half jaar lang actief samen te werken met publieke organisaties in Groningen, Friesland en Drenthe. Deze editie gaan de bedrijven de samenwerking aan met gemeenten Leeuwarden, Waterbedrijf Vitens, Groningen Seaports en de provincies Groningen en Drenthe. Tijdens het programma krijgen de ondernemers ondersteuning en begeleiding van professionele coaches om hun idee en prototype verder te ontwikkelen tot een goed product. De uiteindelijke oplossingen kunnen aan het eind van het programma ook door de partijen worden ingekocht.

De volgende startups zijn toegelaten tot het programma:

Waterweg
De startup ontwikkelt waterpasserende tegels van bagger. De tegels lossen wateroverlast in de stad op en zijn gemaakt met een overvloedige reststroom uit Nederlandse rivieren en kanalen. Door de tegels in grote oplagen te produceren, kan uiteindelijk een groot deel van de Nederlandse baggerspecie gebruikt worden. Voor Startup in Residence gaat Waterweg aan de slag met het terugdringen van de gevolgen van klimaatverandering in de gemeente Leeuwarden.

Hulo
Hulo werkt aan een wereldwijde betaalbare oplossing om watervoorzieningen te verbeteren en waterverbruik te verminderen op slimme wijze. Ze ontwikkelen algoritmes om gemakkelijk data over te brengen en lekkages te detecteren, lokaliseren en categoriseren. Voor Startup in Residence werkt Hulo samen met de Gemeente Leeuwarden en Waterbedrijf Vitens aan een oplossing voor het terugdringen van waterverbruik.

Uppact
Met de unieke Unwastor technologie recyclet Uppact plastic en textiel afval. Onder druk en met frictie wordt het afval in de Unwastor gesmolten en omgezet in hoogwaardige nieuwe materialen. Uppact gaat samenwerken met Groningen Seaports aan het duurzame assetmanagement van de haven. 

Joinby
Joinby creëert op maat gemaakte community apps waarmee organisaties hun doelgroep in verbinding met elkaar kunnen brengen. In de app vinden gebruikers activiteiten waaraan ze kunnen deelnemen en kunnen ze kennismaken met gelijkgestemden. De startup gaat aan de slag voor Hub | Groningen & Drenthe, een programma van de provincies Groningen en Drenthe voor meer dan 50 hubs, een plek waar je kunt overstappen van het ene naar het andere vervoersmiddel.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord