Kennisplatform voor het noorden

Diederik Samsom spreker op online New eMMergy Congres

Geplaatst op 21 oktober 2020

Op 19 november 2020 organiseert de gemeente Emmen het online New eMMergy Congres. Het thema is ‘Waterstofeconomie in de versnelling’. Gisteren is bekend geworden dat Diederik Samsom, kabinetschef van vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans, spreekt op het congres. Samsom is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Europese Green Deal. Zijn bijdrage gaat dan ook over dit onderwerp en de kansen daarbij voor (Noord-) Nederland.

Green Deal
De Europese Green Deal is de routekaart om de economie van de Europese Unie duurzaam te maken. Waterstof is een belangrijk onderdeel van de oplossing om de doelstelling van de Europese Green Deal te verwezenlijken en Europa tegen 2050 klimaatneutraal te maken.

Ambitie

In Noord-Nederland  zijn we volop bezig met de ontwikkelingen van de waterstofeconomie en hebben we de ambitie om de Europese waterstofkoploper te worden. Voor het New eMMergy Congres is het dan ook van grote toegevoegde waarde dat Diederik Samsom het belang van de ontwikkelingen op het gebied van waterstof vanuit zijn (Europese) perspectief toelicht. Op deze manier krijgen deelnemers inzicht in de Europese plannen en hoe ze deze kunnen verbinden aan lokale initiatieven.

De waterstofmarktplaats: Vraag en aanbod van waterstof

Om producenten en afnemers van waterstof met elkaar in contact te brengen, is er tijdens het online congres een waterstofmarktplaats. Bedrijven kunnen zich hiervoor aanmelden via www.newemmergy.nl. Diana Matroos gaat in gesprek met bedrijven die waterstof (gaan) produceren, aanbieden en bedrijven die waterstof willen gaan gebruiken. Aansluitend kunnen aanbieders en vragers van waterstof actief met elkaar in gesprek tijdens een matchmakesessie.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord