Kennisplatform voor het noorden

Deuren lokale ondernemers binnenstad Groningen 27 mei wagenwijd open

Geplaatst op 24 mei 2023
Deuren lokale ondernemers binnenstad Groningen 27 mei wagenwijd open

Op zaterdag 27 mei staat de binnenstad van Groningen in het teken van unieke, lokale ondernemers. Lutje Lokale Zaterdag, inmiddels een begrip bij iedereen die houdt van winkelen in de Stad, betekent feest voor alle bezoekers. Via slimme routes ontdekt het winkelend publiek de leukste lokale winkels en horecazaakjes. Naast een warm welkom, live muziek en cadeautjes is er bij elke ondernemer extra gezelligheid in de vorm van spelletjes, proeverijen en ander vermaak.

Lutje Lokaal heeft inmiddels 72 deelnemende ondernemers in de binnenstad van Groningen. Die zijn heel divers: bijvoorbeeld authentieke horecazaken tot boetieks, cadeauwinkels en biologische levensmiddelen. De grote gemeenschappelijke deler is het lokale karakter. De ondernemers maken geen deel uit van een grote keten, maar zijn échte ondernemers met een eigen visie en een eigenwijs assortiment. Je vindt het nergens anders.

Stadsgids

Nardia van den Poll, mede-eigenaar van Mary Jane Schoenenboetiek, ziet dat niet alleen bezoekers ‘van buiten’ verrast zijn door de variëteit aan winkels en horeca in de binnenstad: “Onze Stadsgids vliegt de deur uit. We delen er minstens zo veel uit aan het winkelend publiek uit de Stad en provincie als aan bezoekers van ver weg. Iedereen is even verrast over het aanbod van lokale ondernemers. De gratis Stadsgids helpt je een leuke route uit te stippelen waarbij je langs ondernemers komt die je nog niet kende. Of je Groningen nu ontdekt of herontdekt.”

Warm welkom

Lutje Lokale Zaterdag begint al met een warm welkom door gastdames in de binnenstad. Er is live muziek op straat en er worden cadeautjes uitgedeeld. In de Lutje Lokaal-Stadsgids, die op Lutje Lokale Zaterdag door de gastdames wordt uitgedeeld, staan alle deelnemende ondernemers. Wel zo handig, want elke ondernemer organiseert die dag iets extra’s. Meer informatie Wie niet kan wachten en nu al de deelnemers aan Lutje Lokale Zaterdag wil bekijken, gaat naar www.lutjelokaal.nl. Stippel alvast een route uit of kies een van de routes die door Lutje Lokaal is bedacht. Zo mis je niets van alle feestelijkheden, verrassingen en gezelligheid in de binnenstad van Groningen op zaterdag 27 mei.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord