Kennisplatform voor het noorden

Dell Ferro Steel groeit verder op nieuwe locatie

Geplaatst op 23 december 2020
Dell Ferro Steel groeit verder op nieuwe locatie

Het in 2016 opgerichte staalbouwbedrijf Dell Ferro Steel maakt vanaf de start een gestage groei door. Er werkt inmiddels een vaste kern van 15 mensen, met daaromheen een flexibele schil van 10 tot 25 mensen. De projecten worden steeds groter; reden voor de directie – bestaande uit Hans, Niels en Bastiaan Koerssen – om de aanvankelijke productielocatie in Veenoord te verruilen voor een veel groter complex in Zandpol, op industrieterrein Vierslagen aan de Nieuw Amsterdamseweg.

Hogere hal

“We zijn van 1000 naar 3500 vierkante meter bebouwde ruimte gegaan”, schetst Bastiaan Koerssen. “Bovendien beschikken we nu over een veel hogere hal, wat in de staalbouw vaak goed van pas komt.”

Dell Ferro Steel is actief in de sectoren utiliteit, industrie en infra. Het bedrijf heeft landelijk snel naam gemaakt, dankzij de jarenlange ervaring die het drietal had in de staalbouw, dankzij goede mond-tot-mond reclame van tevreden opdrachtgevers en last but not least de focus op hoge kwaliteit, in zowel werkwijze als personeel. “Hier werken vakmensen met oog voor kwaliteit, inzet en hart voor de zaak. Daar letten wij op bij de instroom van nieuwe mensen, die bij ons een interne opleiding krijgen.” En die instroom gaat gestaag door, parallel aan de groei van het bedrijf. Wat niet altijd even eenvoudig is: “Het is moeilijk om geschikte vakmensen te vinden, momenteel zijn we nog op zoek naar een geschikte calculator voor de afdeling beplating.”

Sint Sebastiaansbrug

Die calculator kan meteen aan de slag, want er komen steeds meer en grotere projecten aan. De portfolio van Dell Ferro Steel laat al heel wat aansprekende referenties zien, zoals DSM, Emmtec, Kikkoman, DOC, Avebe, maar ook infrastructuurprojecten zoals in Delft, waar 450 meter hekwerk is geplaatst op de vernieuwde Sint Sebastiaansbrug.

Bastiaan Koerssen wijst daarbij met name op de werkzaamheden voor Kikkoman: “We werken daar aan meerdere projecten tegelijk, terwijl het productieproces 24/7 moet doorgaan. En waarbij je ook nog eens in de foodsector zit, met alle eisen van dien. Dat vergt een hele goede planning en flexibiliteit.”

Hoge eisen

Behalve food, kan Dell Ferro Steel ook projecten aan in de medische sector, scholen en winkels, waar allerlei specifieke en soms hoge eisen gelden. Daartoe is het bedrijf gecertificeerd volgens EN1090 tot en met uitvoeringsklasse 3. Er wordt gewerkt met hoogwaardig gecertificeerd Europees staal en bij lasverbindingen vindt wanneer nodig lasonderzoek plaats om de kwaliteit van het laswerk te kunnen garanderen. Hiervoor zijn de lassers gecertificeerd.

Ingenieus

Op deze manier worden binnen de afdeling Utiliteit stalen constructies, dak- en wandbeplating en betonpoeren gemaakt in opdracht van aannemers en projectontwikkelaars, terwijl de afdeling Industrie zich bezighoudt met soms ingenieuze veranderingen van productielijnen (trappen, hekken en bordessen) en de afdeling Infra letterlijk en figuurlijk meters maakt met hekwerken en andere stalen toepassingen langs wegen, bruggen en andere infrastructurele werken. Dat laatste in opdracht van kleine en grote infrabedrijven in Nederland, waaronder het Meppeler bedrijf Van Spijker, evenals Dell Ferro Steel een groeiend familiebedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel houdt.

Circulair

Bij kwaliteit hoort ook duurzaamheid, maar dat spreekt vanzelf: “Staal is bij uitstek circulair. De waarde van het product blijft, er gaat geen grondstof verloren. Ook als het opnieuw gesmolten wordt. Staalconstructies passen dan ook goed binnen circulair bouwen en daar dragen we graag aan bij”, besluit Bastiaan Koerssen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord