Kennisplatform voor het noorden

De week van Pieter Dijkhuis (Xpressy Movement)

Geplaatst op 6 april 2021
De week van Pieter Dijkhuis (Xpressy Movement)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Pieter Dijkhuis, eigenaar van Xpressy Movement. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je? 
Persoonlijke aandacht, creativiteit, gebruik van moderne middelen en een groot netwerk in Noord-Nederland.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?
De persoonlijke gesprekken met kandidaten en het groeiproces dat ze doormaken. Ik geloof dat ieder mens een talent heeft. En dat werk een fantastisch middel is om dit talent tot uitdrukking (express) te brengen. Ook is het een prachtig moment, wanneer kandidaten je bellen dat ze een baan hebben veroverd.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?
Haha, de cliché-sollicitatievraag! Exacte plannen heb ik niet, contouren wel. Vijf jaar geleden wist ik niet dat ik loopbaancoaching zou oppakken. Maar ik heb gemerkt dat de meeste kandidaten baat hebben bij een loopbaanoriëntatie-proces, alvorens ze gaan solliciteren. Dus om die reden ben ik me in dit prachtige vak gaan verdiepen en bekwamen. Maar over vijf jaar, dan doe ik nog steeds dit werk en ben ik landelijk actief met enkele producten en trainingen.

Noem eens één afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?
Dat is dinsdag 6 april. Ik geef dan in de studio’s van het UWV in Groningen een masterclass over online profileren op LinkedIn.

En waarom?
Ik vind prachtig om mensen wat te leren. En stiekem hou ik er ook wel van om in de schijnwerpers te staan.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?
Geniet van het proces, neem jezelf niet al te serieus (maar je business wel).

Pieter Dijkhuis
Eigenaar Xpressy Movement

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord