Kennisplatform voor het noorden

De week van Machtelt Dijk (Leitsager)

Geplaatst op 4 maart 2024
De week van Matchelt Dijk (Leitsager)

Het werk voor een ondernemer gaat altijd door. Maar toch, die maandag is wel een belangrijke dag. Het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Welke ambities hebben ondernemers? Hoe ziet hun weekagenda eruit op maandagochtend? Waar verheugen ze zich op? Vandaag duiken we in de week van Machtelt Dijk van Leitsager.

Waarin onderscheiden jullie je?

We staan als een ‘loods’ naast de kapitein en bemanning, werken vanuit verbinding met mensen en waardering voor wat er al is. Geen ‘one size fits all’ maar kijken wat op dit moment voor deze klant in deze situatie nodig is. We gaan ook veel verder dan alleen een probleem oplossen, we streven ernaar directies en medewerkers te leren om te leren, wendbaar te worden. Waarbij aandacht voor inhoud, gedrag en structuur even belangrijk zijn.
Alle Leitsagers zijn sterke persoonlijkheden die een hoge kwaliteitsstandaard hebben, echter met een gepast ego. Het gaat niet om ons, het gaat om de klant en het resultaat. We werken op basis van gedegen kennis en ervaring en zijn praktisch en sensitief.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

De volledige invloed die je hebt op de koers van je organisatie en hoe je je werk uitvoert. Ik kan tijd en aandacht geven aan de zaken die ik belangrijk en leuk vind. Dat geeft heel veel voldoening. Specifiek binnen Leitsager geniet ik er enorm van hoe wij elkaar inspireren en coachen. Samen bedenken en doen we dingen die ik alleen niet zou kunnen.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Als eigenaar van Leitsager wil ik dat organisaties in Noord-Nederland als eerste aan ons denken wanneer ze echt kwaliteit binnen willen halen op het gebied van veranderkundige vraagstukken, complexe keten- en procesoptimalisaties. En we daar binnen Leitsager met een energiek en gelijkwaardig team aan werken.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan, wat springt eruit, waar verheug je je op?

Ik verheug me iedere week opnieuw op de diversiteit, het constant uitgedaagd worden en het onverwachtse. De balans tussen klanten, Leitsager, vrijwilligerswerk en privé. Wij vinden alles leuk en kunnen veel dus dat is wel eens lastig.
Daarbinnen verheug ik me deze week specifiek op een dag bij Metalis in Drachten. Iedere eerste vrijdag van de maand ben ik daar om de ondernemer en het bedrijf te begeleiden op de weg naar steeds verdergaande professionalisering.  

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord