Kennisplatform voor het noorden

De week van Kelly Brunninkhuis (YUMY Marketing & Communicatie)

Geplaatst op 15 februari 2021
De week van Kelly Brunninkhuis (YUMY Marketing & Communicatie)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Kelly Brunninkhuis, eigenaar van YUMY Marketing & Communicatie. Hoe ziet haar agenda eruit en wat houdt haar bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?
Twee jaar geleden ben ik YUMY gestart omdat ik iets miste in het aanbod in Groningen: een authentiek marketingbureau dat aandacht heeft voor het verhaal en de eigenheid van bedrijven. Nu ondersteun ik ambitieuze eenmanszaken en MKB met hun marketing en communicatie. Dat is altijd maatwerk en zowel strategisch als uitvoerend. Dat houdt in dat ik mij de ene dag bezig houd met de strategie voor een campagne van klant X en de volgende dag webteksten schrijf voor klant Y. Ik combineer kleine en grote (interim)klussen om mezelf scherp te houden.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?
Dat is lastig kiezen: ik vind elk aspect van mijn bedrijf mooi, of op z’n minst interessant. De vrijheid staat, zoals bij veel ondernemers, op één. Mijn eigen koers varen, werken voor mijn klanten zoals ik denk dat het goed is en heel direct bijdragen aan de missie van veel andere ondernemers door marketing naar een volgend niveau te brengen.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?
Op dit moment bevalt solo YUMY runnen heel goed, maar met de hoeveelheid aanvragen kan ik me voorstellen dat ik in de toekomst kijk hoe ik een netwerk van ZZP’ers kan opbouwen waarmee ik élke vraag die ik krijg snel en kundig kan oppakken. Daarbij hoop ik altijd de vrijheid en de voldoening te houden die ik nu ervaar. Dat is goud waard!

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?
Deze week rond ik een mooie interim klus af bij Klimaatgroep Holland. Bijzonder om na vier intensieve maanden de deur achter je dicht te trekken. Betekent wel dat er ruimte komt voor nieuwe klussen: daarbij kijk ik vooral uit naar mijn nieuwe freelancewerk bij Koopman Logistics.

En waarom?
Het geeft mij veel energie dat ik als buitenstaander snel, veel kan betekenen in een bedrijf. Doordat ik niet in loondienst fulltime op de werkvloer rondloop, zie ik scherper welke marketing- en communicatie uitdagingen er liggen en hoe deze opgepakt kunnen worden. Bij een nieuwe klant zo snel mogelijk meerwaarde leveren: dat maakt mij een blije ondernemer.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?
Vaar je eigen koers, geniet van de ondernemersreis, bouw aan je netwerk en maak jezelf zichtbaar. Laat jezelf zien door je expertise, visie en persoonlijkheid te delen. Offline, maar zeker ook online. Zorg dat mensen je weten te vinden, stel je niet te bescheiden op en deel je werk.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord