Kennisplatform voor het noorden

De week van Jan Emmo Hut (Bouwbedrijf Kooi Appingedam)

Geplaatst op 1 maart 2021
De week van Jan Emmo Hut (BV Bouwbedrijf Kooi Appingedam)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Jan Emmo Hut, directeur/eigenaar van Bouwbedrijf Kooi Appingedam. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?
Wij zijn een volledig zelfstandig en proactief bouwbedrijf met de hoofdvestiging in Appingedam en een nevenvestiging in Groningen. We beschikken over een moderne eigen houtskeletbouwfabriek en een eigen betonfabriek. Onze manier van werken typeert zich als sterk samenwerkingsgericht, proactief en betrouwbaar. We steken ook heel sterk in op de mensgerichte aanpak. Zowel intern als ook extern.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?
Ik vind het fantastisch dat je dagelijks de resultaten van werk ziet. Als je door de provincies rijdt, zie je overal gerealiseerde bouwwerken staan. Stuk voor stuk gebouwen waarin mensen met plezier wonen, werken en/of leven. Dat geeft een goed gevoel. Daarnaast is het ook prachtig om te zien hoe je jonge mensen kunt opleiden tot vakmensen die vervolgens met hetzelfde enthousiasme met hun vak bezig zijn. En bovendien brengen ze vaak ook nog eens hele vernieuwende ideeën mee.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?
Over 5 jaar hoop ik dat Kooi als onderneming mee vooroploopt in de noodzakelijke ontwikkelingen in de bouw. Denk daarbij aan de energietransitie en de noodzakelijke grotere zorg voor ons milieu.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan.
Komende week heb ik een afspraak met een auditor die ons geheel vernieuwde KVGM-systeem komt beoordelen en toetsen.

Wat springt eruit, waar verheug je je op?
Ik verheug me op de nieuwe werken die we deze week op diverse plekken opstarten. Onder andere het Groot Handelshuis in Groningen (voormalige V&D), de nieuwbouw van 31 appartementen in Haren en de realisatie van 29 appartementen en 5 commerciële ruimten in de Pelsterstraat in Groningen.

En waarom?
Omdat we ons werk ontzettend leuk vinden om te doen en we met deze werken tegelijkertijd ook nog iets toevoegen voor anderen. Immers, kwalitatieve verbetering, verduurzaming en uitbreiding van de woningvoorraad zijn zeer noodzakelijk.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?
Probeer vooral positief te blijven en te blijven denken in kansen en mogelijkheden; zeker nu dat moeilijker is dan ooit.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord