Kennisplatform voor het noorden

De week van Gerben Sloothaak (MGciviel BV / DeepTenders)

Geplaatst op 20 juni 2022
De week van Gerben Sloothaak (MGciviel BV / DeepTenders)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Gerben Sloothaak, directeur bij MGciviel BV en DeepTenders. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Ons adviesbureau richt zich met name op alle projectmatige en contracteringsaspecten die komen kijken bij de realisatie van (grote) bouw- en infraprojecten. Wij zijn een bureau met korte lijnen, een nuchtere hands-on mentaliteit en vooral betrokken bij ons werk en de klant. Dit helpt de klant bij de beheersing van zijn projecten op de aspecten tijd, geld, organisatie en kwaliteit op een effectieve manier. Daarnaast helpen wij aannemers en ingenieursbureaus bij het succesvol inschrijven op aanbestedingen door middel van kwaliteitsplannen (EMVI). Uitdagingen maken ons werk juist leuk en dat stralen wij ook uit.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Elke dag bezig zijn met de dag van morgen en zo nu en dan vertragen om telkens de juiste keuze te maken voor de toekomst dat past binnen onze missie, waarden en doelstellingen. Maar ook zorgen dat iedereen binnen het bedrijf zijn of haar uitdagingen en ondersteuning heeft. Hierdoor zie je mensen groeien en werk je samen naar de toekomst. Geen dag is voor mij hetzelfde en die vrijheid maakt dat leuk.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Dat is een goede vraag waar ik regelmatig bij stil sta. We maken een aardige groei door en hebben ook nog grote ambities voor de komende jaren. Met dat perspectief gaat mijn eigen rol in het bedrijf veranderen zodat anderen de kans krijgen om te groeien en ikzelf meer kan sturen op de hoofdlijnen. Hierdoor kan ikzelf weer meer gaan ondernemen, en dat is gaaf!

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan.
Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Dit is niet een afspraak van de komende week maar wel van vorige maand omdat die zo waardevol is om te delen. Persoonlijke ontwikkeling van mijzelf en mensen om mij heen vind ik erg belangrijk. Om die reden heb ik deelgenomen aan de zwaarste leiderschapstraining van Nederland. 72 Uur non-stop onder leiding van Special Forces.

En waarom?

Ik weet van mijzelf dat ik af en toe een flinke uitdaging, buiten mijn comfortzone, nodig heb om te kunnen groeien. In de training ben ik afgepeld tot de kern en vanuit daar waardevolle lessen en groei als persoon en (geweldig) team. Life changing? Ja! Leven en handelen vanuit overgave naar mijn persoonlijke missie en waarden. Daarmee ben je tot zoveel meer in staat dan ooit gedacht. Ook als team brengt je dit echt verder en zijn wij in 72 uur een hecht en complementair team geworden dat voor elkaar door het vuur gaat. Leidend en dienend aan het team.

Dit neem ik mee in mijn verdere leven en brengt mij nu al verder. Gaaf om dit ook uit te dragen zodat anderen groeien en waardering hebben voor het leven. Een reis die ik nooit had willen missen.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Blijf altijd jezelf ontwikkelen en uitdagen, daarmee groei je zelf maar ook je omgeving.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord