Kennisplatform voor het noorden

De week van Frank Brouwer (Ondernemersloods)

Geplaatst op 8 maart 2021
De week van Frank Brouwer (Ondernemersloods)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Frank Brouwer, eigenaar van Ondernemersloods. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waar onderscheid jij je in?
Mijn coaching is vooral praktisch, zowel online als fysiek. Mijn ervaring is dat ondernemers op zoek zijn naar een gelijkwaardige sparringpartner met veel ervaring, die luistert en zeker ook prikkelende vragen stelt. Ik werk niet met ingewikkelde modellen en theorieën, hier zitten ondernemers niet op zitten te wachten. Ik laat ze in hun eigen spiegel kijken, waardoor ze uiteindelijk groei laten zien.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste aan je vak?
Een andere ondernemer deze groei laat ervaren door hem die spiegel voor te houden.

  • Groei in persoonlijke ontwikkelen;
  • Groei omzet;
  • Groei in rendement;

Uiteindelijk om ervoor te zorgen dat zijn/haar droom verwezenlijkt wordt. Het meetbaar maken en behalen van de gestelde doelstellingen is de bevestiging dat ze met de goede zaken bezig zijn.

Waar wil je over 5 jaar staan als ondernemer?
Over 5 jaar hoop ik dat veel ondernemers mijn dienstverlening hebben mogen ervaren. Ik wil zoveel ondernemers kennis laten maken met mijn werkwijze en laten ervaren wat het met ze doet. Uiteindelijk gun ik iedereen het succes en om te doen waar je blij van wordt.

Noem eens één afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?
Wat ik zie is dat ondernemers die een paar jaar aan het ondernemen zijn, blijven hangen in wat ze oorspronkelijk bedacht hadden. Ik zie het als mijn rol om kritische vragen te stellen of ze daarmee op de goede weg zijn. Het stellen van deze vraag maakt veel los is mijn ervaring. Dan is het moment rijp om de ‘branding’ volledig onder de loep te nemen en je de vraag te stellen: “Klopt wat je doet nog wel met wat je laat zien”. Op dit moment zit ik met 2 klanten in dit veranderproces.

En waarom?
Ik zie dat ondernemers dit een hele spannende exercitie vinden. Uit eigen ervaring weet ik dat het goed komt. Ik heb hierin een objectieve, begeleidende en verbindende rol. Met de wetenschap die ík heb weet ik dat de ondernemers uiteindelijk erg blij gaan zijn met het resultaat en voelt hij/zij een vorm van trots zijn op hun eigen merk.

Tot slot: Welke ondernemerstip zou jij met de iedere lezer willen delen.
Ik heb er twee:

  1. Zorg voor financieel inzicht in je eigen onderneming, zodat je weet wat er binnenkomt en uitgaat. Inzicht hierin geeft rust. Je weet hoe lang je financiële polsstok is en welke maatregelen nodig zijn als het even tegenvalt.
  2. Bouw actief aan een netwerk en wees daar zuinig op. Een actief netwerk kan je verder helpen, nu en in de toekomst.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord