Kennisplatform voor het noorden

De week van Bram Bakker (Fier Vermogensbeheer)

Geplaatst op 17 april 2023
De week van Bram Bakker (Fier Vermogensbeheer)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Bram Bakker, mede-eigenaar van Fier Vermogensbeheer. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

In de financiële wereld is er al jaren sprake van steeds meer digitalisering en standaardisering, zo ook binnen ons vakgebied het beleggen voor klanten. Wij onderscheiden ons door maatwerk als onze standaard aan te bieden. Daar waar bij veel grootbanken en vermogensbeheerders het eigen verdienmodel centraal staat, staan bij ons de wensen en uitgangspunten van de klant centraal.

Iedere klant is uniek en heeft zijn eigen wensen qua bediening, risico en rendement. De ene klant wil thuis worden bezocht, de ander komt liever op kantoor en weer een ander wil graag telefonisch contact. Er zijn klanten die online alles bijhouden en een ander wil graag een maandelijks overzicht op papier. Wij nemen echt de tijd voor onze klanten en gaan heel ver in onze ondersteuning, daarin weten wij ons zeker te onderscheiden en dat waarderen klanten enorm.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Qua vak (beleggen) is de afwisseling het mooiste. Er gebeurt elke dag wel iets in de wereld dat direct invloed heeft op de financiële markten. Actief inspelen op deze veranderingen en het maximale resultaat behalen voor onze klanten bij een passend risico blijft het mooiste van ons vak.

Als ondernemer vind ik de waardering en de dankbaarheid van klanten voor onze ondersteuning het mooiste.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Ik wil met mijn twee compagnons, Thijs van Keimpema en Johan IJsbrandij, het succes en de groei van de eerste 2 jaar doorzetten. Deze groei mag echter nooit ten koste gaan van onze unieke en laagdrempelige klantbediening.

Klanten moeten ons altijd persoonlijk en direct kunnen bereiken en bezoeken. Daarnaast willen we dat Fier Vermogensbeheer gelijk top of mind is bij beleggers in (Noord-)Nederland. Kortom over een jaar of vijf zijn we bij Fier waarschijnlijk met vier…of meer.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Er springen meerdere uit, dus ik ben zo vrij om er meerdere te noemen. Op maandag en dinsdag twee afspraken met nieuwe klanten die ik thuis bezoek om uitleg te geven over de inrichting van hun beleggingsportefeuilles. Woensdagavond een bijeenkomst van de Ondernemersvereniging Wommels en Easterein (OVWE). Donderdag staat onder andere een afspraak met Fedde Kingma van Mediahuis Noord op het programma om te brainstormen over marketing en het organiseren van een grote bijeenkomst over vermogensbeheer, bijvoorbeeld in combinatie met een notaris en/of estateplanner.

En waarom?

Als je oprecht geïnteresseerd bent in mensen en hun verhaal en benieuwd bent naar wat hun drijft dan zijn afspraken met nieuwe en bestaande klanten altijd leuk.

Verder verheug ik mij op de bijeenkomst met de OVWE bij Bergsma in Easterein om de lokale ondernemers weer te ontmoeten, bij te praten en van elkaar te leren. Zelf woon ik in Wommels, dus mooi op het fietsje, zodat we gezellig kunnen afsluiten met ‘een sapje’!

En bij een brainstormsessie is het altijd leuk om elkaar uit te dagen om tot nieuwe ideeën te komen. Het doel daarbij is onze (naams)bekendheid nog meer vergroten, zodat we meer beleggers kunnen laten kennismaken met onze unieke en laagdrempelige manier van werken.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Beloof wat je waar kan maken en maak waar wat je belooft en vergeet daarbij nooit wie je boterham betaalt.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord