De Verbinding BV: Al 12,5 jaar een goede werkplek voor doven

27 november 2019 Economie

Op vrijdag 29 november viert ‘de stilste fabriek van Nederland’ zijn 12,5-jarig bestaan. De Verbinding BV in Groningen is een sociale onderneming. Doel is goed werk te bieden aan dove medewerkers, die elders niet aan de slag komen. Van de 24 medewerkers zijn 16 doof. Mede hierdoor won De Verbinding BV in oktober 2019 de Diversiteitsprijs van de gemeente Groningen.

Vakmanschap in maatwerk

De Verbinding BV telt vier productie-afdelingen: houten kozijnen, aluminium kozijnen, dakkapellen en houtskeletbouw. Alle vier de afdelingen zijn gespecialiseerd in maatwerk en kleine series. Het vakmanschap van de medewerkers is daarvoor belangrijk. De Verbinding BV is bovendien een erkend leerbedrijf.

Kwaliteit, betrouwbaarheid en prijs

Klanten komen naar De Verbinding BV voor de kwaliteit, de leverbetrouwbaarheid en de goede prijs. Én voor de bijzondere sfeer in de productiehal, waar de medewerkers in gebarentaal met plezier aan het werk zijn. In de loop van de jaren is het klantenbestand van De Verbinding BV sterk gegroeid. Naast Schipper Kozijnen en Ruiter Dakkapellen zijn klanten grote aannemers, als Brands, Dijkstra Draisma, Geveke, Jurriëns, Nijhuis, Plegt-Vos, Van Wijnen, maar ook kleine aannemers, zzp-ers en schilderbedrijven.

Dove mensen komen moeilijk aan werk

In januari 2007 richtte Toine van Bijsterveldt met enkele mede-aandeelhouders De Verbinding BV op. Het idee hiervoor ontstond naarmate hij merkte dat zijn dove zoon moeilijk aan werk kwam. Hij zocht samenwerking met Schipper Kozijnen, die werk wilden uitbesteden. Met financiering van onder meer Triodos Bank, de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij en START Foundation kon De Verbinding BV een productiehal inrichten aan de Osloweg in Groningen en op 1 juni 2007 starten met het maken van maatwerkoplossingen voor kozijnen en dakkapellen.

Meer informatie over De Verbinding BV is te vinden op www.deverbindingbv.nl

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord