Kennisplatform voor het noorden

De Hypotheekshop haakt aan bij isolatiecampagne ‘Iedereen Doet WAT’

Geplaatst op 4 maart 2021
De Hypotheekshop haakt aan bij isolatiecampagne ‘Iedereen Doet WAT’

De Hypotheekshop, met onder andere een vestiging in Leeuwarden, haakt aan bij de isolatiecampagne van de overheid ‘Iedereen Doet WAT’. Als klimaatpartner van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) zet De Hypotheekshop zich in voor een Nederland waarin iedereen WAT doet voor het klimaat. Consumenten kunnen bij de lokale adviseurs terecht voor vragen en advies over verduurzaming van de woning en de financiering daarvan. Adviseurs van De Hypotheekshop zijn opgeleid als Adviseur Duurzaam Wonen.

Als klimaatpartner van EZK ondersteunt De Hypotheekshop het ministerie met concrete acties op de thema’s energiebesparing en woningisolatie. Om consumenten te helpen hun woning te verduurzamen, heeft De Hypotheekshop een actie opgezet, waarbij meerdere geldverstrekkers de kosten van een energiebespaaradvies van De Energiebespaarder aan de consument vergoeden. Daarnaast kunnen consumenten op de website van De Hypotheekshop een whitepaper downloaden, met informatie van onder meer Milieu Centraal, waarin mensen op weg worden geholpen met verduurzaming. Consumenten kunnen daar ook een online bespaarcheck doen van hun woning.

Verduurzaming

Mark de Rijke, directeur van De Hypotheekshop: “Wij vinden het belangrijk dat consumenten zo goed mogelijk worden geholpen bij de keuzes die ze moeten maken over het verduurzamen van hun woning. Verduurzaming is immers belangrijk voor iemands maandlasten, de waarde van de woning, het wooncomfort én voor het milieu. Maar door alle berichten en mogelijkheden dreig je door de bomen het bos niet te zien. Ook qua investering is het voor consumenten lastig om in te schatten hoeveel alle duurzaamheidsmaatregelen hen gaat kosten en wat het gaat opleveren. Daarom staan wij hen bij met raad en daad en willen wij als klimaatpartner ons steentje bijdragen aan de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad.”

Doorstart Iedereen Doet WAT

De rijksoverheid startte in september 2019 de publiekscampagne ‘Iedereen doet WAT’. Het doel van deze campagne is om Nederlanders te stimuleren zelf duurzame stappen te zetten tegen klimaatverandering. Met de doorstart van de themacampagne willen de overheid en de klimaatpartners meer woningeigenaren en huizenkopers bewegen om hun huis te isoleren of hun huis beter te isoleren. Een duurzaam en comfortabel huis begint namelijk bij goede isolatie. De campagne loopt van 8 februari tot 11 april 2021.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord