Kennisplatform voor het noorden

Datas schakelt moeiteloos tussen kantoorprojecten en thuiswerkplek

Geplaatst op 26 april 2021
Datas schakelt moeiteloos tussen kantoorprojecten en thuiswerkplek

Veertig specialisten in vier vestigingen staan klaar om vragen op het gebied van producten die je op en om je werkplek gebruikt en verbruikt te beantwoorden. Voor (thuis)kantoorinrichting en ICT-vraagstukken, maar ook druk- en opmaakwerk, kantoor- en facilitaire artikelen: Datas heeft het allemaal. Grote bedrijven, scholen, universiteiten en overheidsinstellingen maken hier gebruik van, maar ook het MKB neemt een voorname plaats in.

“Niet iedereen kent onze grootte en weet dat we, naast kennis en service, ook prijstechnisch interessant zijn”, zegt directeur Jan Huisman. “Dat ligt ook wel aan onszelf. We zijn niet zo van het vertellen hoe groot en goed we zijn. Het project dat onze aandacht heeft, is altijd het project waar we aan werken en het project dat voor ons ligt.”

Het veilige kantoor van morgen

Als corona ons iets geleerd heeft, is dat we heel goed thuis kunnen werken. Voor die thuiswerktijd moet wel het één en ander worden geregeld. Maar wat precies? Volgens Huisman is dat voor veel bedrijven nog onontgonnen terrein. Het vraagt om een andere invalshoek dan het inrichten van een kantoorruimte. Elke werknemer heeft immers zijn eigen unieke thuisomstandigheden. Denk aan fysieke ruimte in het huis of juist het gebrek daaraan, gezinsleden die een rol spelen, een eigen bestaande inrichting waar de thuiswerkplek op aan moet sluiten. Bovendien kent elke functie weer eigen eisen en benodigde faciliteiten. „Juist voor het inrichten van thuiswerkplekken is maatwerk van belang. Hoe beter iemand zijn werk kan doen, hoe productiever en gedrevener hij is.”

De digitale component van thuiswerken speelt ook een rol. Hoe verhoudt thuiswerken zich in het digitale netwerk, hoe groot is de kans op virussen en spyware, hoe zit het met de veiligheid van informatie? De vraag hoe het in de begroting past, is dan nog niet eens gesteld.

Zorgeloos en comfortabel

Datas heeft zich ruim dertig jaar bewezen als expert op dit gebied. Bij grote en kleine projecten zijn al deze vragen aan bod gekomen en beantwoord. “Over de financiële kant willen we ook meedenken. We zien nu wel dat bedrijven hun werknemers een vergoeding geven. Hoe nobel dat ook is, we kunnen de vraag stellen of dit geld efficiënt wordt ingezet. Een andere optie is een leasecontract per werknemer waarbij Datas het maatwerk levert. Na verloop van tijd zijn de spullen dan eigendom van het bedrijf of de werknemer. We hebben een voorbeeld van een bedrijf die de besparing op reiskosten gebruikt om de thuiswerkplek te financieren.”

Positief opvallen

Wie dat wil kan het hele vraagstuk rondom de thuiswerkplek aan Datas geven. „Wij maken het implementeren van comfortabel thuiswerken zorgeloos en overzichtelijk.” Voor het verder ontzorgen van de werkgever heeft Datas de ‘thuiswerkstarterskit’. Daarin zit de, samen te bepalen, basisbehoefte aan kantoorartikelen. „Het helpt de werkgever met zijn thuiswerkbeleid en bovendien valt hij met een dergelijk pakket positief op bij de werknemer.”

Professioneel thuiswerken

“Toen Rutte opriep om thuis te werken, werd daar massaal gehoor aan gegeven. Spontaan en creatief zijn er allerlei oplossingen bedacht; een plekje onder de trap, een uitgebouwde kast. Nu is het tijd om het thuiswerken professioneel aan te pakken. Professionele arbeid verdient een professionele werkplek.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord