Kennisplatform voor het noorden

D.I.A. Licht, Geluid & Beeld kijkt uit naar veertigjarig jubileum

Geplaatst op 25 juli 2023
D.I.A. Licht, Geluid & Beeld kijkt uit naar veertigjarig jubileum

Al bijna veertig jaar is D.I.A. Licht, Geluid & Beeld uit Assen het adres voor een topevenement. Het bedrijf uit hartje Drenthe heeft, naast tientallen jaren ervaring, ook de modernste geluid- en beeldapparatuur in huis. Niet voor niets zijn de organisatoren van onder meer de Koningsnacht, het bevrijdings- en TT-festival trouwe klanten van eigenaar Willem Everts en zijn mensen. Van bandset tot dj-booth en van rookmachine tot beeldschermen: je vindt het allemaal aan de Australiëweg 8 in de Drentse hoofdstad.

In de zomer verzorgt D.I.A geluid en beeld voor veel evenementen in heel Drenthe. Daar blijft het niet bij. Het bedrijf draagt ook haar steentje bij aan beurzen, bruiloften, personeelsavonden of houseparty’s. Naast het huren of kopen van apparatuur, klop je bij D.I.A ook nooit vergeefs aan voor goed advies op maat.

Mijlpaal

Volgend jaar viert het bedrijf alweer haar veertigjarig bestaan en dat jubileum gaat niet onopgemerkt voorbij. ‘Deze mijlpaal hebben we bereikt dankzij onze klanten. Een uitbundig feest past niet bij ons, maar we gaan hen zeker op een gepaste manier bedanken. Dat geldt ook voor mijn, uit vijf vaste krachten en ruim twintig freelancers bestaande, team. Met zijn allen hebben we hier hard voor gewerkt’, kijkt de Asser ondernemer terug.

Disco International

Tegenwoordig verzorgt D.I.A. het geluid voor duizenden mensen. Maar het begon allemaal in de jaren tachtig met discofeesten. Onder de naam Disco International Assen was dj Willem Everts zelfs in Duitsland op feesten te vinden. Het plaatjes draaien was leuk, maar geluidstechniek boeide hem veel meer. Toen hij de hits kon inruilen voor het regelen van het geluid bij bands was de keuze snel gemaakt. De naam D.I.A was inmiddels een begrip, dus werd dat ook de bedrijfsnaam.

Klein maar flexibel

De Asser onderneming is relatief klein, maar dat ziet Everts juist als een groot voordeel. ‘We hoeven niet uitgebreid te vergaderen voor een opdracht. Een paar telefoontjes en we kunnen aan de slag. Bovendien krijgt de klant altijd dezelfde persoon aan de lijn. Je weet daardoor precies wat je aan elkaar hebt. Dat scheelt tijd en dus geld. We zijn klein, compact en flexibel. Dat bevalt ons, maar ook de klant, uitstekend’, constateert de 55-jarige geboren en getogen Assenaar. Het Noorden inruilen voor de Randstad is ook niet aan de orde. Het mag dan stil zijn op de grote heide. In Assen bruist het op festivalgebied.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord