Kennisplatform voor het noorden

Creativiteit ontmoet techniek op Dutch Design Meets Technology

Geplaatst op 3 september 2019

Kennisdelen, netwerken en verbinden: dat is het doel van de eerste editie van hét designevent voor ondernemers in Noord-Nederland: Dutch Design Meets Technology. DDMT wordt gehouden op donderdag 10 oktober van 13.30 tot 19.00 uur, bij Nedcam in Heerenveen.

Initiatiefnemer Nedcam: “We hebben hier in het Noorden prachtige technologische bedrijven, maar hun producten, expertises en ambities zijn bij velen niet bekend. Wij willen de verbinding leggen tussen Dutch Design en de hightech industrie, zodat de creatieve industrie en de maakindustrie gezamenlijk tot nieuwe ideeën en producten komen.” Samen met enkele succesvolle hightech bedrijven nam Nedcam daarom het initiatief voor DDMT: een grootschalig evenement waarop bezoekers volop tips en inzichten krijgen, maar ook hun netwerk kunnen versterken.

De kerngroep van de organisatie van DDMT – Nedcam, TRIED en Smart Camels – hoopt dat de opgedane inzichten bij de bezoekers leiden tot het toepassen van nieuwe technieken binnen hun eigen bedrijven. Onderliggend doel van DDMT is bovendien studenten en talentvolle werknemers verbinden aan de aanwezige bedrijven, en daarmee aan de technologische ontwikkelingen in het Noorden. Partners en betrokken onderwijsinstellingen zijn dan ook NHL|Stenden, Minerva, Hanzehogeschool, RUG, Friese Poort. Om de bezoekers te enthousiasmeren worden de nieuwste technieken op het gebied van robotisering, virtual reality, 3D printen, materiaalkennis en waterstoftechniek belicht. Op vernieuwende en innovatieve wijze worden bezoekers meegenomen in de wereld van de zich razendsnel ontwikkelende high tech.

Trea Westra van TRIED vertelt enthousiast: “Het DDMT-event laat zien wat we in het Noorden aan bedrijven hebben die zich op het gebied van hightech gebied onderscheiden. Product, proces, materialen, circulariteit en design zijn de ingrediënten die de bedrijven presenteren deze middag.” Studenten, (pas) afgestudeerden ondernemers en andere belangstellenden zijn van harte welkom om deel te nemen aan de workshops, de netwerkmomenten en het programma met onder andere een keynotespeaker en een netwerkborrel.

Voor meer informatie over het DDMT event kunt u contact op nemen met TRIED: Trea Westra, info@ddmt.nl.

Houd voormeer informatie bovendien de website https://ddmt.nl/ in de gaten.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord