Kennisplatform voor het noorden
Arnold de Roo
Van Braak Accountants

Zeggen waar het op staat

Veel ondernemers verkeren in zwaar weer. Maar hoe groot het probleem ook is, er is voor elk probleem een oplossing te bedenken, zelfs in coronatijd. Als accountant hebben wij de plicht onze klanten te melden wat de mogelijkheden zijn, maar we moeten het ook durven zeggen als het slecht gaat en wat daar de gevolgen van kunnen zijn. Eerlijk en gedegen advies is in deze tijd nodig, bij Van Braak Accountants streven we dit dagelijks na.

Ondernemers moeten samen met hun accountant alert zijn op wijzigende regelgeving en mogelijkheden, maar ook op juridische gevolgen voor de toekomst. Zodat ontwikkelingen in de maatschappij en binnen de onderneming niet voor ‘buikpijn’ bij de ondernemer zorgen.

Jaarrekening

Menig klant heeft de jaarrekening van 2020 al binnen: deze zou geen verassing meer mogen zijn. In onze beleving moet een klant in januari weten hoe hij gedraaid heeft in het voorgaande jaar: zo kan hij in het nieuwe jaar zaken aanpassen, maar ook ingrijpen indien nodig. Cijfers over 2020 moeten niet pas in november 2021 bekend zijn, want dan is 2021 ook alweer voorbij. Als de ondernemer zijn kostprijsberekening niet op orde heeft, zal 2021 dezelfde problemen vertonen als 2020. We zien te vaak dat dit al jaren zo doormoddert.

Vooruit inzicht

Administraties controleren en bij zijn met cijfers is iets waar wij ons proces continu op inrichten en waarvoor we onze expertise graag inzetten. Klanten die de transitie hebben ondergaan van achteraf naar vooruit inzicht ervaren dit als zeer prettig. Ik roep dan ook alle ondernemers op om dit principe bij zichzelf eens goed tegen het licht te houden.

In 2020 en 2021 zijn er de nodige noodmaatregelen in het leven geroepen door de overheid. Veel bedrijven worden hiermee in de benen gehouden. Het uitstellen van belastingen is een veel geziene noodgreep. Maar hoe al die belastingschulden straks betaald moeten worden en over welke termijn weet niemand. Wij voorzien dat talloze bedrijven straks alsnog niet aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Wellicht kan de Belastingdienst overgaan tot kwijtschelding.

Voor elk probleem vinden we een oplossing: als de persoon in kwestie een echte ondernemer is, durft, zakelijk inzicht heeft en kan schakelen richting de toekomst. Daar willen we graag bij helpen. Wie klaar is voor een duidelijk, nuchter en eerlijk verhaal is bij Van Braak Accountants aan het juiste adres.   

Arnold de Roo
Van Braak Accountants

Delen via

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord