Kennisplatform voor het noorden
Ton Schroor
VNO-NCW MKB Noord Netwerken

Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan!

Een cheque met daarop een bedrag met vijf nullen. Waar denkt u dan aan? Ik denk dat uw eerste gedachten uitgaan naar een loterij die toeterend de straat inrijdt en dit bedrag komt uitdelen bij een verraste en blije deelnemer. Ik wens u dat geluk van harte toe. Het zal voor menig ondernemer een erg welkome prijs zijn, omdat de lockdown diepe sporen nalaat in de sector, de onderneming en het privévermogen…

Als Noord-Nederland hebben we onlangs zo’n enorm bedrag gekregen in de vorm van een ‘NL leert door’-subsidie. Daarmee maken we niet één winnaar blij, hiermee mogen we 750 werknemers blij maken. Werknemers die zich kunnen om- of bijscholen om zo aan het werk te blijven of een nieuwe baan te vinden.

NL leert door

Als VNO-NCW MKB Noord zijn we penvoerder geweest bij het aanvragen van de ‘NL leert door’-subsidie. In  goede samenwerking met Scholingalliantie Noord en de vijf grootste ROC’s in het Noorden is de aanvraag een succes geworden. Er zijn nu meer dan veertig verschillende opleidingstrajecten beschikbaar! Het gaat om een gevarieerd, laagdrempelig (grotendeels) online opleidingsaanbod dat praktisch is en relatief kort duurt. Hiermee komen bedrijven en hun personeel beter geschoold en beter voorbereid op de toekomst uit deze coronaperiode. Dit is de kans voor mensen die nu even aan de kant staan. Maar ook voor de professional die nu een carrièreswitch wil of moet maken.

We moeten als het Noorden nu aan de slag om te kijken hoe we zo goed mogelijk uit de crisis komen. Ons eruit investeren! Investeren in digitale vaardigheden en nieuwe kansen die verduurzaming en de circulaire economie ons biedt. Investeren in een goede en duurzame infrastructuur, zoals met de Lelylijn. Die overigens nu in bijna alle verkiezingsprogramma’s is opgenomen. En investeren in de Noordelijke arbeidsmarkt waarin iedereen kansen krijgt om aantrekkelijk werk te vinden binnen de regio.

Bijscholingen

Met deze subsidie hebben we daar een goede stap in gemaakt en hebben we een kans die we echt moeten grijpen. De noodzaak was er al, maar deze moeten we nog sterker oppakken. Ik roep dan ook alle ondernemers en andere werkgevers op om gebruik te maken van de voordelige bijscholingen. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan!

Kijk voor het volledige aanbod op www.scholingsalliantie.nl.

Ton Schroor
Directeur VNO-NCW MKB Noord

Delen via

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord