Kennisplatform voor het noorden
Celeste Banning en Rien Hagenaars
Uniovision Ondernemerscoaching

GELD gaat over GEDRAG

Het lijkt zo vanzelfsprekend om inkomsten uit te drukken in uren keer een tarief. De tandarts doet het, de aannemer doet het en met hen zovelen. Alhoewel we graag de hoogte van een tarief ter discussie stellen, zijn de uren minstens zo interessant.

De uren zijn namelijk het resultaat van menselijk gedrag. En menselijk gedrag is meer dan vaktechnische kennis alleen. Menselijk gedrag gaat over emoties, macht en onmacht, gevoel, intuïtie en veel meer.

Bij gebrek aan beter lijken we mensen vaak te beschouwen als machines die, in een constante stroom, uren leveren. De werkelijkheid heeft hier niet zoveel mee van doen. Alle procedures, tijdregistratie systemen of andere controlesystemen ten spijt, gedrag beweegt zich langs andere lijnen.

Het rendement van een uur bewuste wil is vele malen hoger dan van een uur onbewuste wil. Kortom, wie zijn winst wil verbeteren kan er wijs aan doen zijn bewustzijn te ontwikkelen. Een investering die zich met gemak terug laat verdienen. Of kies je toch liever voor de veilige investering in vaktechniek?

Bewust Leiderschap is een pragmatische en essentiële vorm die je in staat stelt om de wereld van gedrag echt te doorgronden. Of zou het toeval zijn dat de financials van nu zich steeds meer op dit pad begeven?

Wilt u in contact komen met Celeste Banning en Rien Hagenaars of wilt u hun overige columns lezen? Kijk dan op hun eigen columnisten pagina.

Delen via

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord