Kennisplatform voor het noorden
Arnold de Roo
Van Braak Accountants

Ondernemer: Wees alert en schakel tijdig!

Iedere dag horen we de berichten over de energiekosten, de hoge inflatie en de verwachte aankomende crisis. Het terugbetalen van NOW gelden en de uitgestelde belastingen zetten voor de nodige ondernemers het mes verder op de keel! De tijden zijn onzeker en wat de toekomst brengt is onduidelijk! Wees dus alert als ondernemer en schakel tijdig!

Diverse brancheorganisatie snappen niet waar de overheid mee bezig is en na het lanceren van een enorm pakket aan maatregelen om de financiële pijn voor de burgers te verminderen heeft het kabinet de verhoudingen verder op scherp gezet. Vooruitkijkend op de komende tijd, wetende dat het in bepaalde branches slecht gaat, is het niet comfortabel ondernemen en zou iedere ondernemer scherp moeten zijn en mogelijkheden benutten om de pijn voor zichzelf te verzachten. Bij Van Braak Accountants hebben we de eerste stappen reeds gezet en zullen we de komende tijd samen met de ondernemers gaan zitten om de structuur tegen het licht te houden, administraties verder op orde te brengen, debiteuren tegen het licht te houden en zoveel mogelijk risicospreiding toepassen. Alles om te overleven als straks de crisis in alle hevigheid losbarst. We zetten alle hens aan dek zodat als het fout gaat de klap te overzien is.

Op Prinsjesdag komt het kabinet met een gigantisch koopkracht pakket van liefst  miljard euro. Een deel van deze rekening zal bij het bedrijfsleven komen te liggen door het verhogen van de winstbelasting van 15% naar 19% en een verlaging van het schijvenstelsel voor de winstbelasting. Ook zal het minimumloon met 10% omhoog gaan en veel ondernemers zullen dit gaan voelen in hun liquiditeiten die in veel situaties al onder druk staan.

Voor ondernemers is de structuur altijd belangrijk, maar het veiligstellen van vermogen en het aanpassen van de ondernemingsvorm zal nu aan de orde van de dag moeten zijn. Daarnaast dient het privé vermogen van ondernemers aandacht te krijgen, denk na over je testament en levenstestament, huwelijkse voorwaarden en zorg voor een juiste verdeling van je privé en zakelijk vermogen. Dut als ondernemer niet in en bereid je nu meer dan eens voor op een storm!

Uiteraard besef ik me dat er ook ondernemers zijn die het ondanks de crisis erg goed doen. Dit zijn in onze beleving de echte kooplui en wachten niet af, maar die schakelen tijdig op voorziene ontwikkelingen. Anticipeer samen met je accountant dus tijdig op ontwikkelen, spreek erover en probeer een zo compleet mogelijk beeld van je bedrijf te krijgen. Wij zullen klaarstaan om u als ondernemer in deze moeilijke tijden bij te staan.

Arnold de Roo
Van Braak Accountants

Delen via

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord