Kennisplatform voor het noorden
Ton Schroor
VNO-NCW MKB Noord Netwerken

Nieuwe dynamiek voor het Noorden

Precies een eeuw geleden ontving Albert Einstein de Nobelprijs voor zijn wetenschappelijk onderzoek. Hij wilde verder komen, ambities waarmaken en daarbij zaken anders aanpakken dan voorheen: ‘Als we doen wat we deden, dan krijgen we wat we kregen’. Die uitspraak van hem hebben we de afgelopen periode als VNO-NCW MKB Noord ter harte genomen.

Want in de komende tijd gaat er veel veranderen, waarbij we ervoor moeten waken dat we niet gaan doen wat we deden. We presenteerden daarom onlangs onze visie ‘Een nieuw perspectief voor een kansrijke regio’.

Belangen laten horen
In mijn gesprekken met ondernemers merk ik veel optimisme na een schizofreen jaar. Met sommigen gaat het bijzonder goed, maar anderen hebben het erg moeilijk. We willen zorgen dat de toekomst voor alle noordelijke ondernemers weer perspectieven gaat bieden. Kansen en ruimte om te ondernemen. Om dat voor elkaar te krijgen is een gezamenlijke aanpak noodzakelijk. Zeker in deze periode waarin in Den Haag plannen worden gemaakt die de toekomst van ons land gaan bepalen.
We staan voor flinke uitdagingen! Denk daarbij onder andere aan de energietransitie, leefbaarheid van onze dorpen en steden en een gezonde arbeidsmarkt. Met voor ons natuurlijk een bijzondere focus op het Noorden. Want we moeten er samen hard aan werken om onze belangen te laten horen aan de formatietafel.

Supermarkt van politieke keuzes

Het is als een boodschappenlijst in de supermarkt. De keuze van onderwerpen is enorm, maar om uiteindelijk de juiste producten bij de kassa af te rekenen is een visie nodig. Welke ingrediënten zijn noodzakelijk om in de keuken thuis dat voortreffelijke gerecht te maken? Ons visiedocument is zo’n boodschappenlijst in de supermarkt van politieke keuzes. Wat is er nodig voor de toekomst van het Noorden om in 2035 de kansen van onze prachtige regio te benutten? Economische factoren zijn daarin van groot belang om een brede welvaart te realiseren; met een Lelylijn en een sterke infrastructuur, met innovatieve en duurzame technieken en energie, met voldoende beschikbare woningen in prachtige woon- en leefgebieden. Een nieuwe dynamiek voor het Noorden.

En daarbij kunnen we de steun van alle ondernemers goed gebruiken!

Ton Schroor
Directeur VNO-NCW MKB Noord

Delen via

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord