Kennisplatform voor het noorden
Arnold de Roo
Van Braak Accountants

Corona, corona, corona

Sinds februari 2020 houdt het coronavirus ons allen in de greep, iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Voor particulieren vallen de klappen van de zweep in financiële zin veelal mee. Voor veel ondernemers begint de tijd te dringen en we kennen inmiddels de nodige verhalen van ondernemers die in zwaar weer verkeren, belastingen hebben uitgesteld, NOW-regelingen hebben ontvangen en in sommige gevallen voorschotten moeten terugbetalen.

De stress voor ondernemers is hierdoor niet te overzien. Hoe hoog zijn de achterstanden inmiddels opgelopen, hoe ga ik de toekomst tegemoet en wanneer kan ik weer geld verdienen?

Ondernemers bijstaan
Bij Van Braak Accountants staan we naast de ondernemer en zijn we een klankbord in goede, maar ook in slechte tijden. We zien het als onze plicht om ondernemers bij te staan en door deze loodzware tijd te helpen. Wij vinden dit heel normaal. Met overzicht, goede plannen en inzicht is iedere ondernemer gebaat. Weet waar je staat en ga niet wachten tot de storm overwaait. Als je maatregelen moet nemen binnen je onderneming, dan moet je dat gewoon doen. Dit is niet altijd leuk, maar met de juiste informatie, kun je de juiste beslissingen nemen.

Juist nú
Door corona sluipt het gevaar erin dat ondernemers niet meer nadenken over de toekomst, maar gaan leven bij de dag. Hierdoor worden korte termijnbeslissingen genomen die grote gevolgen kunnen hebben. Er zijn ondernemers die uit kostenbesparing niet meer nadenken over hun juridische structuur, want de accountant en de notaris kosten geld. Is het echter niet juist nu de tijd om hierover na te denken? Wat gaat er nog gebeuren met je bedrijf? Hoe ga je je schulden betalen of aflossen? Hoe weet je zeker dat je bij een faillissement van onnodige ellende blijft bespaard?

Actie ondernemen
Helaas komen wij te vaak situaties tegen dat deze onderwerpen geen aandacht krijgen. Ik wil daarom ondernemers wakker schudden. Ga de gesprekken aan en laat je adviseren over alle mogelijkheden. Niemand weet wat er nog komt, maar dat er donkere wolken hangen, net als in de vorige financiële crisis, wordt langzaam duidelijk. Actie ondernemen is dus noodzaak.  

Ik wil dus alle ondernemers oproepen: wees alert en acteer vroegtijdig. Voor elk probleem vinden we wel een oplossing. Wie klaar is voor een duidelijk, nuchter en eerlijk verhaal is bij Van Braak Accountants aan het juiste adres.  

Arnold de Roo
Van Braak Accountants

Delen via

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord