Kennisplatform voor het noorden

Bomvolle nieuwe editie Kijk op het Noorden gepubliceerd

Geplaatst op 16 oktober 2023
Bomvolle nieuwe editie Kijk op het Noorden gepubliceerd

Het prachtige weer van de afgelopen periode maakt het werk van een redacteur van Kijk op het Noorden nóg een beetje leuker. Het is sowieso een eer om bij zoveel prachtige bedrijven die we hier in het Noorden hebben een klein beetje in de keuken te kijken. Iedere keer weer worden we verrast door het enthousiasme van de mensen die wij spreken. Prachtige verhalen over innovaties, investeringen en actuele onderwerpen als duurzaamheid. Ook komt het thema personeel met regelmaat terug in de gesprekken. Over het algemeen is men zeer tevreden over de mensen die met toewijding aan het werk zijn binnen het noordelijke mkb en bij onze overheden. Het vinden van goede mensen, of een juiste match, blijkt vaak wel een lastig vraagstuk. Lees hier de nieuwste editie van ondernemersmagazine Kijk op het Noorden.

Jelle Boorsma van ITBB is een bevlogen ondernemer, die ditmaal de cover siert van Kijk op het Noorden. Zijn markt, en de spelers die daarin actief zijn, kent hij maar al te goed. Groei is wat hem betreft noodzakelijk om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. De betrokkenheid van een kleine onderneming, gecombineerd met de professionaliteit van een grote organisatie: dat is het concept van de ITBB Group. Met deze gedachte in het achterhoofd werd recent Vredenburg Installatietechniek uit Steenwijk overgenomen.

Circulariteit

Nog zo’n prachtig bedrijf waar we op visite zijn geweest is Efko Beton in Oppenhuizen. Een echt familiebedrijf waar men voortdurend op zoek is naar nieuwe oplossingen om duurzaam en circulair te produceren. Dat doen ze door goed te kijken naar de samenstelling van het beton. “We stoppen er minder cement in en kijken goed naar materialen die we kunnen hergebruiken. We willen verantwoord met materiaal omgaan en ondertussen beton blijven produceren met een gegarandeerde levensduur van honderd jaar”, legt directeur Ruud Riemersma van Efko Beton uit.

Team

Ricardo Meijer is na heel wat jaren ervaring en opleidingen inmiddels een zelfverzekerde en enthousiaste leidinggevende bij de NAM. Als operations & maintenance supervisor leidt hij een team dat operationeel werk en onderhoud verricht op (voormalige) gaswinlocaties in Groningen. “Ik word altijd enthousiast als ik over ‘mijn’ team vertel. Het is een geweldige club mensen en we verrichten goed werk. Met trots vertelt Ricardo over zijn werk en over de mensen waarmee hij dat doet.

Mensenwerk

Het Noorden is voor Carolyn Moes en David Plaut van Xiel geen onbekend terrein. Na hun studies gingen ze aan de slag in de Randstad, maar beiden keerden terug naar het Noorden waar ze zes jaar nauw samenwerkten. De stap om samen zelfstandig verder te gaan, was dan ook snel gezet. Xiel adviseert bij selectie- en ontwikkelingsvraagstukken op individueel, team- en organisatieniveau, waarbij de gecombineerde focus op psychologie en bedrijfskunde een bepalende factor is.

Een kleine greep uit de verhalen van vele boeiende mensen die we hebben ontmoet voor deze uitgave. Wat ons betreft zeer de moeite waard om eens even rustig voor te gaan zitten. Wij wensen u weer veel leesplezier en inspiratie toe! Lees hier de nieuwste editie van ondernemersmagazine Kijk op het Noorden.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord