Kennisplatform voor het noorden

Beste voorstel over jongeren en Open Bedrijvendag levert Ipad op

Geplaatst op 18 juli 2022
Beste voorstel over jongeren en Open Bedrijvendag levert Ipad op

“Zorg voor activiteiten en doe-dingen in de bedrijven, maak reclame speciaal bij jongeren, laat mensen dingen vertellen, zorg voor eten en drinken en geef de Open Bedrijvendag een minder saaie naam.” Met deze ideeën won Emma Jansen van het Esdal College in Emmen de ideeënwedstrijd om meer jongeren naar de Open Bedrijvendag Emmen 2022 te trekken. Ook de ideeën van Malou Snijder en Rimas El Malawani vielen erg goed bij de jury, wat een tweede en een derde prijs opleverde.

De deelnemende bedrijven aan de Open Bedrijvendag Emmen willen graag meer jongeren bereiken en ze interesseren om een kijkje te nemen. Maar hoe doe je dat?  Aan wie kun je dat dan beter vragen dan aan de jongeren zelf? Wat maakt het voor hen aantrekkelijk? Dat deed ondernemersorganisatie Ondernemend Emmen. Zij organiseert in nauwe samenwerking met de afdeling Economische Zaken van de gemeente de jaarlijkse  Open Bedrijvendag op de eerste zaterdag van november. Ook dit jaar weer. Nu op 5 november. Het thema is Personeel en Arbeidsmarkt.

Uiteenlopende suggesties

De ideeënwedstrijd onder middelbare scholieren in Emmen leverde zo’n vijftig inzendingen op met de meest uiteenlopende suggesties. Ideeën waren er vooral om bezoeken interactief te maken, laat iets gebeuren, zorg dat je iets kunt doen. Maar ook: zorg voor eten en drinken werd genoemd. En: zorg voor publiciteit via kanalen die jongeren gebruiken, want ze kennen de Open Bedrijvendag niet.

Na een eerste selectie bleven er vijftien ideeën over die doorgingen naar de vakjury met daarin Marcel Nijveldt van Speer Reclame, Hans Fehrman van Repak en Pat Holman vanuit het organisatieteam van de Open Bedrijvendag Emmen. Zij kozen uiteindelijk voor het idee van Emma Jansen als het beste. Het idee werd door directeur Herman G. Idema van Ondernemend Emmen beloond met een Ipad. Voor Malou Snijder was er een Apple watch en Rimas El Malawani ging naar huis met een Homepod mini. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord