Kennisplatform voor het noorden

Be Green Techniek: Elektrisch intern transport, het duurzame alternatief

Geplaatst op 15 april 2022
Be Green Techniek: Elektrisch intern transport, het duurzame alternatief

Be Green Techniek uit Drachten biedt een assortiment aan elektrische machines en voertuigen. Op het gebied van intern transport heeft het bedrijf een ruime voorraad aan heftrucks, stapelaars en pallettrucks van EP Equipment, voorzien van krachtige lithiumaccu’s. Eigenaar Alexander Brekeling: “Het is leuk om mensen te laten ervaren dat er écht een goed, duurzaam en betaalbaar alternatief is.”

EP Equipment is een van de grootste producenten ter wereld op het gebied van interne transportmiddelen. Bij Be Green Techniek is een compleet assortiment aan elektrische machines beschikbaar. Door de krachtige lithiumaccu’s zijn de machines het volwaardige alternatief voor diesel-, LPG- en loodzuurmachines.

Be Green Techniek wil op deze manier de verduurzaming van interne transportmachines zoals heftrucks versnellen. Vanaf nu is het mogelijk om te werken zonder uitstoot bij zowel binnen- als buitengebruik. Door het brede aanbod van pallettrucks, stapelaars, heftrucks en orderpickers is er voor iedere toepassing een duurzaam alternatief met lithiumbatterij mogelijk.

De gebruikte lithium-ijzer-fosfaat (LFP) accu’s kennen een zeer lange levensduur van meer dan 3000 laadcycli. Het tussendoor bijladen van de accu is geen enkel probleem. Ook bij langdurig en intensief gebruik van de machines is er een versie voorhanden met voldoende accucapaciteit. 

Zeer compleet uitgevoerde heftrucks
Wat de heftrucks van EP uniek maakt is dat deze standaard worden geleverd met een lithiumaccu, waarvoor je bij andere merken een forse meerprijs moet betalen. “Deze merken leveren nog steeds vervuilende diesel- en LPG-trucks, of ouderwetse loodzuurtechnologie.”

De heftrucks zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, zelfs op oneffen terreinen vanwege de grote wielen. De heftrucks zijn standaard zeer compleet uitgevoerd. Het hefvermogen varieert van 1800 tot 5000 kilogram. De heftrucks met een hefvermogen van 5000 kilogram en een cabine komen bovendien in aanmerking voor fiscale voordelen.

Scherp geprijsd en snel leverbaar
EP Equipment kenmerkt zich door de scherpe prijzen. Door de accu’s is er ook een forse besparing op brandstof en onderhoudskosten te behalen. De meeste machines zijn uit voorraad leverbaar.

Helpen verduurzamen 
Naast het ontbreken van een verbrandingsmotor, zien mensen ook steeds meer de andere voordelen van elektrisch werken. Brekeling heeft hierdoor al vaak gezien dat als mensen eenmaal kennis hebben gemaakt met elektrisch rijden en werken, ze vaak niet meer terug willen. “Dat is ook het leuke aan dit werk: mensen laten ervaren dat er écht een goed, duurzaam alternatief is. Machines en voertuigen die het werk prima aankunnen en een volwaardig alternatief zijn. lk vind het mooi om bedrijven op deze manier te helpen bij het omdenken en het maken van een duurzaamheidsslag.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord