Kennisplatform voor het noorden

Basisschool Het Element in Drenthe wint ANWB Verkeersplein

Geplaatst op 3 oktober 2022
Basisschool Het Element in Drenthe wint ANWB Verkeersplein

De winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Drenthe is basisschool Het Element in Hoogeveen. Onlangs werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Floor van Workum, CEO van ANWB Verzekeren.  

Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Hiermee kunnen zij op school onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen.

“Omdat veel ouders bewust voor de montessorivisie van onze school kiezen, wonen veel kinderen ‘ver’ van school. Zij worden met de auto gebracht en maken hierdoor zelf geen deel uit van het verkeer”, vertelt Sharon Broekroelofs, directeur van de school. “Door het winnen van dit mooie verkeersplein, kunnen wij de kinderen kennis laten maken met verschillende verkeersituaties en hen leren hoe zij veilig kunnen deelnemen aan het verkeer”.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord